Дирекцията на националните дворци, към Президентството в Анкара, извършва цялостни

...
Дирекцията на националните дворци, към Президентството в Анкара, извършва цялостни
Коментари Харесай

След пожара: Разкрасяват двореца Долмабахче в Истанбул

Дирекцията на националните дворци, към Президентството в Анкара, прави цялостни ремонтни действия в един от най-посещаваните туристически обекти в Истанбул, двореца Долмабахче. Ремонта обгръща системата от камери, осветлението, интернет инфраструктурата, алеите за разходка и зелените площи. През март в дворецът имаше дребен пожар, в резултат на което се наложи да бъдат ускорени и разширени ремонтните действия.

 Анадолска организация

Екип от 80 души, състоящ се от архитекти и строителни, електрически и машинни инженери, работи по плана, покриващ повърхност от 30 000 квадратни метра в двореца Долмабахче.

 

В работата, извършваща се за цялата инфраструктура и озеленяване, се възобновяват противопожарните тръби, водопроводната апаратура, камерите, осветлението и интернет инфраструктурата, пешеходните алеи и зелените площи на двореца.

 

Ремонтните действия, почнали през май, се чака да приключат до края на месеца.

 

Усилията, инициирани от президентството, са най-всеобхватните ремонтни действия, осъществени в Турция през последните 50 години, съгласно Осман Джелаледдин Урхан, началник на отдела на двореца Долмабахче към Администрацията на националните дворци.

 

„ Ние поставяме трева върху повърхност от почти 16 000 квадратни метра, което се прави, без да се поврежда коренът на което и да е дърво или растение и под наблюдението на нашия теоретичен и съвещателен съвет. “

 

В главната алея в градината се поставят камъни Подима, които са употребявани в двореца в предишното.

 

Този камък е обичайна техника за подови настилки на средиземноморските страни, в действителност е малко по-голям и по-чист от камъните, които познаваме като обичайната настилка. Тези камъни могат да бъдат наричани още " критски камък " или " камък от Родос ". Камъкът Подима се извлича от крайбрежието на село Подима, което през днешния ден е до Чаталджа, в Истанбул. 

 Анадолска организация

„ По този метод предотвратяваме запрашването на двореца и не разрешаваме на посетителите да носят фини камъни с обувките си вътре “, сподели Урхан.

 

Дворецът Долмабахче има огромно значение, защото е мястото, където е живял последния султан на Османската империя, също и Ататюрк, създателят на модерна Република Турция. Той произнася първата си тирада в Истанбул тук.  Също по този начин след боледуване, той умира в двореца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР