Дирекция "Български документи за самоличност" въвежда допълнителна организация на работа

...
Дирекция "Български документи за самоличност" въвежда допълнителна организация на работа
Коментари Харесай

Паспортна служба въвежда допълнителна организация на работа за местния вот

Дирекция "Български документи за идентичност " вкарва спомагателна организация на работа по отношение на идните локални избори, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Служителите от звената на дирекцията при Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР ще работят и на 27 октомври от 8.30 до 19.30 часа и ще спомагат на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас в деня на вота за общински съветници и кметове.

В седмицата преди 27 октомври, когато ще се проведат изборите, е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи /лична карта или персонален /зелен/ паспорт/ тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас.

В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност. При неспособност това да стане до края на работния ден на 25 октомври по искане на жителите ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават, се прецизира в известието.

За да бъде издадено уверение е належащо хората персонално да подадат искане в Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР и районно управление (на МВР) при СДВР/ОДМВР за дните от 22 октомври до 26 октомври от 8.30 ч. до 17.00 ч. и на 27 октомври от 8.30 ч. до 19.00 ч.. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване правото на глас на локалните избори, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

При производство на втори тур на избори за общински съветници и за кметове ще се издават нови удостоверения от 29 октомври до 3 ноември, според описания нагоре метод и време. Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР