Директорът на турнира в Ротердам - Рихард Крайчек не скрива

...
Директорът на турнира в Ротердам - Рихард Крайчек не скрива
Коментари Харесай

Директорът на турнира в Ротердам: Директорът на турнира в Ротердам за Григор: Прекрасно е да го видим отново

Директорът на шампионата в Ротердам - Рихард Крайчек не скрива вълнението си от обстоятелството, че финалистът от 2018 година - Григор Димитров се завръща в конкуренцията.

„ Връзката сред Григор и шампионата е доста специфична. Той направи дебюта си тук през 2009 година. Това бе и една от първите му благоприятни условия да се потвърди на сцената на ATP”, сподели Крайчек.

„ Григор доста желае да завоюва купата, изключително откакто през 2018 година игра край. Той е един от любимците на Ротердам, тъй че е прелестно да го забележим отново”, добави още той пред tennis365.

Най-доброто показване на Димитров на шампионата в Ротердам пристигна през 2018 година, когато българинът игра край против Роджър Федерер. Тогава Григор стигна до мача за купата без изгубен сет, преодолявайки Юичи Сугита, Филип Краинович, Андрей Рубльов и Давид Гофен. В директния конфликт за трофея Маестрото се наложи с 6:2 6:2.

Това е и последното присъединяване на българина в холандския град. Преди това той има и още един полуфинал, изгубен от Хуан Мартин дел Потро през 2013 година Впечатляващ бе и дебютът на Димитров в Ротердам. През 2009 година ненавършилият към момента 18 година играч отстрани Томаш Бердих в първи кръг след поврат за 4:6 6:3 6:4.

Сред участниците на шампионата още са Стефанос Циципас, Гаел Монфис, Давид Гофен и Стан Вавринка. Надпреварата в Ротердам е в интервала 8 – 16 февруари.

Крайчек показа мнението си, че Стефанос Циципас е това, от което тенисът се нуждае. Според някогашния първенец от Уимбълдън, гръцкият тенисист е най-харизматичният от новото потомство.

„ Времената в тениса са прелестни. Новото потомство чука на вратата. Видя се и на финалите на ATP, където огромна част от играчите бяха под 23-годишни”, показа още той.

„ Циципас е най-харизматичният състезател от новото потомство – освен на корта, само че и в обществените мрежи. Той притегля доста почитатели, а това е нещото, от което тенисът се нуждае “”, съобщи Крайчек.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР