Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс се среща днес в Анкара

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс се среща днес в Анкара
Коментари Харесай

ЦРУ преговаря в Анкара с руското разузнаване

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се среща през днешния ден в Анкара с съветския си сътрудник Сергей Наришкин като част от продължаващите старания на Съединени американски щати за " връзка с Русия по отношение на ръководството на риска " и за разискване на случаите на " незаслужено арестувани американски жители ", оповестява представител на Съвета за национална сигурност пред телевизия .

" Разполагаме с канали за връзка с Русия по отношение на ръководството на риска, изключително нуклеарния риск и рисковете за стратегическата непоклатимост ", съобщи представителят. " Като част от тези усилия Бърнс е в Анкара през днешния ден, с цел да се срещне с сътрудника си от съветското разузнаване (Сергей Наришкин - б.р.). "

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан също се е свързал с съветските си сътрудници, с цел да ги предизвести за следствията, в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

Говорителят акцентира, че Бърнс " не води каквито и да било договаряния ".

" Той не разисква споразумяване на войната в Украйна. Той предава обръщение за последствията от потреблението на нуклеарно оръжие от страна на Русия и рисковете от ескалация за стратегическата непоклатимост. Той също по този начин ще повдигне въпроса за случаите на незаслужено арестувани американски жители ".

Говорителят добави, че Съединени американски щати са уведомили Украйна за срещата преди пътуването на Бърнс. 
" Твърдо се придържаме към главния си принцип: нищо за Украйна без Украйна ", съобщи представителят.

През последната година администрацията на Байдън изпрати Бърнс няколко пъти за диалози с руснаците, употребявайки ветерана посланик и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия като основен медиатор, защото връзките сред Съединени американски щати и Русия не престават да се утежняват. Бърнс бе изпратен в Москва през ноември предходната година, преди Русия да нахлуе в Украйна, с цел да предизвести Кремъл за последствията от инвазия. Той взе участие и в полемики с Наришкин по отношение на арестуваните в Русия американски жители, в това число Бритни Грийнър и Пол Уилън.

Дискусиите са и част от продължаващите старания на Съединени американски щати да поддържат отворени линиите за връзка с Москва на фона на едва завоалираните закани на съветския президент Владимир Путин, че Русия може да употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

" В случай на опасност за териториалната целокупност на нашата страна и за отбрана на Русия и нашия народ ние сигурно ще използваме всички оръжейни системи, с които разполагаме. Това не е блъф ", предизвести Путин в тирада през септември. По-късно той като че ли се извъртя, като през октомври съобщи, че " не виждаме нужда " от нуклеарни оръжия в Украйна. " От това няма никакъв смисъл - нито политически, нито боен. "

Министърът на защитата Лойд Остин и съветският му сътрудник Сергей Шойгу също разговаряха по телефона в края на предишния месец за първи път от май насам, защото се появиха сведения, че съветски военни са обсъждали по какъв начин и при какви условия Русия ще употребява тактическо нуклеарно оръжие на бойното поле в Украйна.

Съединени американски щати към момента не са забелязали никакви признаци, че Путин е решил да предприеме фрапантната стъпка за потребление на нуклеарно оръжие, обявиха публични лица.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР