Директорът на Центъра по заразни болести проф. днес отбелязва рождения

...
Директорът на Центъра по заразни болести проф. днес отбелязва рождения
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев изпраща 2020 г. със смесени чувства

Директорът на Центъра по заразни заболявания проф. през днешния ден отбелязва рождения си ден и описа, представен от Днес.бг, за всичко, което 2020 година му е донесла и лишила в персонален проект.

Лекарят показа, че изпраща тази година със смесени усеща. Колкото и да е тежка поради Коронавирус пандемията, 2020 година носи на един членовете на Националния действен щаб огромна наслада в фамилията.

"Внучето го виждам доста отдалеч, постоянно съм бил с маска ", показа проф. Кантарджиев.

Изминалите 12 месеца шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания ще запомни и с голямото напрежение и десетките безсънни нощи.

"Едно натоварване на душeвността, изключително първите месеци беше доста тежко. Лятото случаите бяха минимум в Европа и ни споделиха: Защо ни лъжете ", споделя той.

Съчетаването на работата в Центъра за заразни и паразитни заболявания с отговорностите в Оперативния щаб изпаряват минутите за отмора, признава. Малкото свободно време професорът посвещава на обичаните си занимания.

"Първо се разхожда куче. Гледаш нещо да прочетеш или да се чуеш с някого, с който ти е прелестно да разговаряш ", признава той.

Проф. Кантарджиев към този момент е привикнал да е под светлините на прожекторите, само че не крие, че не е останал апатичен към всевъзможните рецензии по собствен адрес през отиващата си година.

"Не се наскърбих, когато си видях физиономията на дамски нокти, на чорапи. Когато не е злобно и е доброжелателно, човек би трябвало да ги приема тези неща ", прям бе той.

Когато не е на работа, един от членовете на НОЩ бори насъбрания стрес с четене. Историческата литература е нещото, което го влече и крепи. Признава, че единственият излаз от епидемията е имунизацията, а за новата година си пожелава единствено здраве.

"Първо да сме здрави - здраве за фамилията ми, за околните ми, но в случай че донесе здраве и за родината ми – ще съм най-доволен ", пожелава си проф. Кантарджиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР