Директорът на Сиела Норма Веселин Тодоров се срещна със служебния

...
Директорът на Сиела Норма Веселин Тодоров се срещна със служебния
Коментари Харесай

Шефът на Сиела Норма се срещна със служебния премиер заради проблема с машините

Директорът на " Сиела Норма " Веселин Тодоров се срещна със служебния министър председател Стефан Янев поради проблема към машините за идните на 11 юли избори.

Още предходната седмица компанията, която достави 9600 машини за вота през април, разгласи, че няма да достави нови 1500 устройства за новия избор, тъй като плануванаъа оптималната сума е прекомерно ниска. Доставчикът съобщи, че не би могъл да извърши поръчката на цена. Същевременно ЦИК гласоподава бюджет от 6.5 млн. лева, който е въз основата на поръчката от април и спомагателни разбори.

Самата страна пък планува до 8 млн. лв. за спомагателни устройства.

Именно това е и повода за провелия се диалог сред премиера и " Сиела Норма ". След диалозите Тодоров уточни, че чака Министерският съвет да вземе бързо решение, което да даде опция на ЦИК пък да реши за бюджета.

" Много значимо е решението да се случи до края на седмицата, само че това е нашата софтуерна страна. Идва миг, в който ние и надали някой различен на света би могъл да свърши работата, тъй че този миг наближава доста бързо. Ако нямаме отговор до края на седмицата, има огромен риск да не можем да се оправим, без значение от цената ", твърди шефът на " Сиела Норма ", която от години печели поръчките за машини за изборите, като едвам тази година те бяха купени, а не наети.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР