Директорът на шведската национална полиция каза, че ескалацията на свързаното

...
Директорът на шведската национална полиция каза, че ескалацията на свързаното
Коментари Харесай

Швеция заприличва на България от 90-те по организирана престъпност

Директорът на шведската национална полиция сподели, че ескалацията на обвързваното с банди принуждение тази година - с почти ежедневни стрелби и гърмежи на бомби, които лишиха живота на десетки хора, в това число на младежи и на инцидентни минувачи - е " извънредно сериозна ". Това съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Швеция е разтърсвана от принуждение, обвързвано с проведени незаконни групи, от години, само че неотдавнашният взрив на закононарушенията е извънредно обезпокоителен, сподели на конференция през вчерашния ден шефът на полицията Андерс Торнберг. Той означи, че " това е най-сериозното принуждение, което страната в миналото е преживявала ". Торнберг добави, че полицията е " предотвратила близо 80 неизбежни убийства и детонации " от началото на годината.

Дванайсет души бяха убити, а още петима ранени при офанзиви предишния месец, които Торнберг разказа като  " сходни на насилието, осъществявано от терористи ". Нападенията са свързани с незаконни групи, които постоянно набират младежи от обществено уязвими мигрантски квартали да правят офанзиви.

Близо 42 души са убити при 290 стрелби в Швеция тази година, сочат данни на полицията. Властите споделят, че увеличението на насилието е обвързвано с войни сред съперничещи си банди, които се управляват от чужбина.

Дясноцентристкото държавно управление на Швеция съобщи, че въоръжените сили на страната би трябвало да работят с полицията, само че военните оказват помощ единствено с знания за експлозивите, логистика на хеликоптерите и разбори. Полицията и въоръжените сили прецизират детайлностите за това съдействие, които не са оповестени обществено. Участието на военните в битката с престъпността в какъвто и да е тип е извънредно необикновена стъпка за Швеция, която акцентира сериозността на насилието, обвързвано с ОПГ.

Завчера предградията на Стокхолм са били обхванати от поредност палежи, свързани с война между бандите, заяви представител на шведската полиция пред радио Ес Фау Те, представен от ДПА. Регистрирани са били седем палежа в предградията и в околните до столицата градове в период от два часа и половина. Засега няма данни за ранени. Четири къщи и три блока с жилища за отдаване чартърен са били атакувани със запалителна течност.

Торнберг уточни пред публицисти, че до момента са задържани трима обвинени за палежите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР