Директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников

...
Директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников
Коментари Харесай

Русия за втори път в историята си покори Кавказ

Директорът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) Александър Бортников разгласи за на практика цялостна очистване на незаконното въоръжено придвижване в Северен Кавказ. Ако тези думи се потвърдят, това ще значи, че съветската страна за повторно след 1864 година одържала победа над кавказкия бандитизъм. Можело да зародят произшествия да вземем за пример в Ингушения или Дагестан, само че те щели да са спорадични и изолирани. Войната в планинските райони избухна преди повече от 25 година, прехвърляйки се от република в република. През 2006 година публично приключи „ контратерорът” в Чечня, само че терорът се възроди в Дагестан. През последните 5 година за закононарушения, свързани с тероризъм и екстремизъм, са наказани над 9500 души. Същевременно за този интервал аналогичните закононарушения са намалели 10 пъти. Тази година са предотвратени 23 терористични акта.

Една от аргументите е, че доста бандити отпътуваха за Сирия и много от тях останаха там вечно. Второ, настъпиха основни промени в политическата система в Северен Кавказ, като бяха премахнати множеството финансови източници на терористите, твърди политологът Денис Соколов от Центъра за социологически проучвания Ramcom пред discussio.ru.

Важна роля изиграли и признатите закони от Държавната Дума през последните години – Закон за битка с вербоването, за телефонния тероризъм.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР