Директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев ще награди утре

...
Директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев ще награди утре
Коментари Харесай

Награждават жителка на Сандански предотвратила телефонна измама за 14 000 лв.

Директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев ще награди на следващия ден полицейски чиновници на РУ-Сандански за реализирани високи резултати и за съответен значителен принос при осъществяване на служебните си отговорности и жителка на гр. Сандански, съдействала за попречване на закононарушение - телефонна машинация.


На 21. 02. 2023 година, попадайки на публикация за работа в обществена мрежа в интернет, 56-годишна жена от гр. Сандански е била наета от чужд за нея мъж да посещава разнообразни адреси и да транспортира колета до разнообразни градове в страната. При визитата й на адрес в града, тя се усъмнила в законността на препоръчаната й работа и уведомила органите на реда, откакто от терасата на жилището си стара жена е изхвърлила плик със сумата от към 14 000 лв..

От полицейските чиновници е открито, че старата жена е станала жертва на телефонна машинация, при която представящ се за полицейски чиновник мъж я е въвел в подвеждане да изхвърли през терасата си плик с парична сума като подпомагане за залавяне на телефонни измамници. Предприети са незабавни дейности и вследствие на взаимната работа на служителите на реда от РУ-Сандански, сътрудниците им от Групово дело " Национална полиция " и ОДМВР - Ловеч за броени часове са арестувани двама мъже от гр. Ветово, които са привлечени като обвинени за осъщественото закононарушение.

Благодарение на проявената гражданска героизъм на жителката на гр. Сандански и високия професионализъм на работещите по случая полицейски чиновници телефонната машинация е осуетена, а паричната сума е върната на старата жена.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР