Директорът на научноизследователския институт в МУ-Варна проф. д-р Антон Тончев

...
Директорът на научноизследователския институт в МУ-Варна проф. д-р Антон Тончев
Коментари Харесай

Медицинският университет във Варна участва на важна среща по програма Хоризонт Европа

Директорът на научноизследователския институт в МУ-Варна проф. доктор Антон Тончев и координаторът на плана Transtem проф. доктор Игор Резник участваха в осведомителна среща " Разширяване на присъединяване и разпространение на върхови достижения по стратегия " Хоризонт Европа “, проведено от Министерството на образованието и науката (МОН) в съдействие с Генерална дирекция " Научни проучвания и нововъведения “ към Европейската комисия. Срещата се организира в интервала 24 – 25.10.2023 в УНСС в София, оповестиха от МУ-Варна.

Модератори на събитието бяха националният координатор на стратегия " Хоризонт Европа “ към МОН доцент доктор Боян Жеков, Аделин Крол и Щефан Вайерс от Генерална дирекция " Научни проучвания и нововъведения “ към Европейската комисия. С презентации се включиха Lora Yosifova, Head of sector, Ministry of Innovation and Growth, Barbara Mester, Call Coordinator, EC и Federica Roffi, Deputy Head of Unit, REA C3.

В рамките на събитието бе изработен обзор на всички идни състезания по направление " Widening “ за 2024 година Целта е специалистите от Европейска комисия да срещнат българските кандидатстващи организации – институти, университети, научни центрове, по какъв начин по-добре да приготвят своите планове за състезания в " Widening “ в границите на " Хоризонт Европа “. Темите, които бяха разисквани на двудневния конгрес, са въздействието на дейностите по " Хоризонт Европа “ в секторите на науката, нововъведенията и технологиите предвид на превъзмогването на главните световни провокации в актуалния живот.

Редица български учени показаха плановете, по които работят сега, споделиха положителни практики и провокации пред които са били сложени.

Проф. Игор Резник показа плана ТРАНСТЕМ ERA Chair in Stem Cells Biology на МУ-Варна, като описа за задачите, напредъка и резултатите досега.

В осведомителното събитие се включиха български и европейски специалисти, които засегнаха значими на практика въпроси, свързани с подготовката, оценяването, осъществяването на планове и предпоставките за триумф на даден план.​
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР