Директорът на националните отбори Георги Иванов-Гонзо направи интересно изказване какви

...
Директорът на националните отбори Георги Иванов-Гонзо направи интересно изказване какви
Коментари Харесай

Гонзо: В националния - само българи. Няма да допусна играчи с друг цвят на кожата

Директорът на националните тимове Георги Иванов-Гонзо направи забавно изявление какви играчи би трябвало да се подвизават в А тима по време на среща за детско-юношеския футбол в Монтана, съобщи БНР.

" В българския народен тим би трябвало да играят единствено българи. Докато аз съм шеф на националните тимове, непознат състезател, с непознат паспорт, с различен цвят на кожата, няма да играе, разгласи Гонзо. - Достойнство за всички българи е да играят, в случай че не могат, това си бие върху нас. Не желая футболисти от други страни да заместват нашите. В някои страни това може да го има, само че за мен е порочна процедура. ”

Пред представители на детско-юношеските школи от областите Монтана, Видин и Враца техническият шеф на БФС показа задачите и насоките на централата за подкрепяне на работата с подрастващите.

“Идеята е да помогнем да се направи идея, в случай че някой има потребност да развие школата си. Да покажем правилата и разпоредбите - при 9, 10, 11 до 15 години по какъв начин се тренира. Не да демонстрираме тренировки, а правила. Да представим онлайн академията, в която има към 2000 тренировки ", разясни Иванов.

Подмладяването на мъжкия народен тим към този момент е реалност, а задачите пред селекционера Младен Кръстаич са високи и такива би трябвало да бъдат, рече Иванов.

" Целта на националния тим сега е да се класира за европейското състезание. Няма какво да си приказваме. Някои споделят, че по този начин мятам огромна отговорност върху футболистите. Не, не. Не съм видял състезател да отиде на Олимпиада и единствено да си тичка и да си бяга.

Всеки, който отиде на Олимпиада, даже да знае, че няма шансове, той ще се бори да стигне до най-високото равнище. Ние си слагаме високи цели, в случай че не стане, ще бъде опит за нас, ще пробваме идната година в квалификациите за Световно състезание. България е извънредно време да се класира за огромен конгрес ", сподели Георги Иванов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР