Директорът на Мерцедес Тото Волф не изключва Люис Хамилтън и

...
Директорът на Мерцедес Тото Волф не изключва Люис Хамилтън и
Коментари Харесай

Директорът на "Мерцедес": Ако се налага, Хамилтън и Верстапен ще се ударят отново

Директорът на " Мерцедес " Тото Волф не изключва Люис Хамилтън и Макс Верстапен да се ударят още веднъж, изключително в случай че зависи от това. Двамата водачи се преследват в класирането, а пет кръга преди края Верстапен води с 12 точки. Двамата към този момент се удариха два пъти -, където Хамилтън след това завоюва надпреварата, и, където и двамата отпаднаха.

Волф не изключва двамата да повторят случаите от съперничеството сред Аертон Сена и Ален Прост, които два пъти се удариха в последните надпревари в Япония през 1989 и 1990 година и това реши купите.

" Ако се стигне до сюжет последното съревнование в Абу Даби да взема решение купата, който води в класирането, сигурно ще направи същото като в годините на Сена и Прост. Какво стана на " Монца "? Верстапен в профил Люис, тъй като не можеше да го изпревари. И това е изцяло разбираемо. Ако се бориш за купата и изоставаш, а другият те изпреварва, какъв инструмент имаш, с цел да си сигурен, че няма да те изпревари? Видяхме същото и с Михаел Шумахер и Жак Вилньов, видяхме го два пъти със Сена и Прост ", сподели Волф пред " Дейли мейл ".

Той сподели, че в никакъв случай не би дал директива на водач да блъсне преднамерено противника си.

" Ако обаче влязат в последното съревнование и този, който води в класирането, ще завоюва купата, ще се състезават крепко. И не мисля, че можеш да го контролираш. Това са двама гладиатори в техните машини. Това прави спорта толкоз забавен ", сподели още Волф.

Той съобщи, че отборът няма да се намесва при нова злополука сред двамата. Волф разяснява и досегашните два случая.

" На " Силвърстоун " Верстапен, който дълго време е прекомерно нападателен, само че постоянно се измъкваше, приключи в стената. Ние считаме, че той трябваше да остави повече място. Видяхме, че излезе от колата и чухме, че е добре. Люис завоюва по-късно и бяхме доста щастливи, взехме 25 точки против огромния противник. Но от те са прави за себе си - водачът им приключи в стената, чули са го, че изпитва болежка, а ние не сме го чули, изгубили са 25 точки, водачът им е в болница след удар със мощ 50G, а в това време " Мерцедес " честват. "

" След това отиваме на " Монца ". Кое е по-лошо? Удар със мощ 50G или да имаш? Важното е, че двамата се измъкнаха без съществени пострадвания. Ние не сме казвали, че Люис е зле или че е тежко контузен, само че от техния екип се усещаха длъжни да разясняват и да кажат, че той е бил задоволително добре да върви на церемония. "

 След успеха в Гран при на Съединени американски щати Верстапен води с 12 точки пред Хамилтън пет кръга преди края
© Reuters

След успеха в Гран при на Съединени американски щати Верстапен води с 12 точки пред Хамилтън пет кръга преди края

Волф съобщи, че Хамилтън не е задоволително високо оценен за достиженията си във Формула 1.

" По-ранния му живот, финансовите проблеми, расизмът, на който е бил изложен - това са неща, които не са били в общественото пространство. Хората не са ги видели. Те виждат млад мъж, който има триумфи във Формула 1 още с влизането си. А това, че той е ексцентричен, разделя мненията още повече. Освен това, колкото повече печели, толкоз повече хората поддържат новобранеца. Когато той се отдръпна, те ще схванат размера на достиженията му. "

Волф отхвърли и рецензиите, че главните триумфи на Хамилтън идват от болида.

" На хората, които споделят, че биха били международни първенци в неговата кола - е, за какво не сте в нея? Неговото прекосяване от " Макларън " в " Мерцедес " беше дръзновен ход. Има образци, в това число и в този момент, в които хора отиват някъде поради парите, а не поради колата. Фернандо Алонсо без подозрение е един от най-хубавите в историята. Разочароващо за спорта е, че той няма повече от две трофеи. Но въпросът опира до това да разбираш, че си част от Слънчевата система, не си Слънцето ", сподели още Волф.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР