Директорът на Интер Джузепе Марота призова за по-големи грижи спрямо

...
Директорът на Интер Джузепе Марота призова за по-големи грижи спрямо
Коментари Харесай

Интер с призив към националните селекционери

Директорът на Интер Джузепе Марота прикани за по-големи грижи по отношение на футболистите през акцията, като изиска от националните федерации и селекционери да не викат даден състезател непременно. В момента нито един клуб не може да откаже повиквателна за собствен играч. Шефът на “нерадзурите” се надява клубовете да могат да стопират собствен футболист, в случай че той е изнемощял.

“Завърши един анормален сезон, а не щеш ли към този момент тече нов още по-ненормален подобен - съобщи Марота пред Sky Sport Italia. - Това не е някакво оправдание от наша страна, а факт. Имаме куп национали, доста мачове за къс интервал от време, случаи на ковид, травми и стрес от всички това. В момента треньорите са принудени да чакат до последния миг, с цел да схванат на кого могат да разчитат. Би било добре да понижим дуелите за националните тимове, тъй като в противоположен случай ще бъде мъчно тимът да издържи целия сезон. Задължение на федерациите е да пазят играчите и по тази причина желаеме от съответните селекционери добре да премислят, преди да повикат някои от нашите футболисти в националните си тимове.”

“Това неодобрение е налице във всички огромни клубове. Просто настояваме за демонстрация на разсъдък в тези ненормални условия. Не желаеме да бойкотираме никакви шампионати, а просто държим тези футболисти, които бъдат призовани в държавните си отбори, да са в нужната физическа и психическа форма. Съответно в случай че някой има мускулно неразположение или просто е отпаднал и се нуждае от пауза, да бъде оставен да си стои вкъщи”, добави Марота.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР