Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

...
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов: Никъде няма да се закриват пожарни служби

Директорът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Николай Николов увери, че пожарни служби няма да бъдат закривани.

"Закриване на дребни пожарни сектори в страната няма да има. Даже при започване на идващия месец ще открием нов подобен в област Плевен " сподели Николов във Велико Търново, представен от "24 часа ".

Той изясни, че със законодателна смяна е регламентирано в дребните обитаеми места до 5000 души, екипите пожарникари да бъдат по двама.

"По добре двама души да отидат на 5-7-ма минута, вместо 3-ма души да отидат на 35-та минута. За хората е доста значимо. Местният екип ще стартира единствено най-неотложното - да избавя, в случай че има застрашени хора, или единствено ще пази прилежащите здания, до момента в който дойдат подкрепления, с цел да може обстановката да се задържи под надзор ", изясни шефът на пожарната.

128 души са починали в пожари от началото на годината в страната. Двойно повече са потърпевшите, само че има над 1700 избавени от огнени стихии.

Във Велико Търново шефът на пожарната награди 12 огнеборци, взели участие с риск за живота си в потушаването на огромния пожар в търновския месокомбинат. На 6 ноември вечерта пламна индустриалната постройка на предприятието, имаше заплаха от гърмеж от хладилните съоръжения, а от горещия стиропор на изолацията се отделяха токсични газове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР