Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

След 40 години в МВР: Пожарникар №1 се пенсионира

Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Николай Николов ще напусне системата на Министерство на вътрешните работи в подобаващ отдих.

Пенсионирането му е заради достигането на пределната възраст за работа във вътрешното ведомство - 60 години, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който участва на гала по случай професионалния празник на пожарникарите.

" Всяка работа и всяка институция е проекция на хората, които я ръководят. В тази връзка бих желал персонално да изразя признателност към комисар Николай Николов за силата, постоянството и достолепието, с което той извършва функционалността си на началник на тази дирекция. За него този празник е финален на този пост ", сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Церемонията във връзка професионалния празник на пожарникарите се организира в двора на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", където бе отслужен водосвет и бяха поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на починалите при осъществяване на служебните си отговорности чиновници.

Министър Демерджиев уточни, че през изтеклата година са избавени 476 човешки живота. Той посочи, че пожарните екипи са гръбнакът на българската незабавна помощ. Стотици са фрагментите, запечатали вашия всекидневен подвиг. Аз неотдавна имах опция да се убедя персонално във връзка на трагичните събития, настъпили в района на Карлово и бедствието, с което се сблъскахме там, сподели Демерджиев. Той означи, че с помощта на напъните на пожарната, Министерството на защитата, доброволните формирования, няма загуби на човешки живот.

По мотив на нещастието в Карловско, основен комисар Николай Николов, шеф Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", съобщи, че се гордее с всички свои чиновници и ветерани на пожарната.

Гордея се с техните дейности и с това, че не се уплашиха от компликациите, не побягнаха от заплахите, в противен случай - извършиха съвършено своите задания. Благодарение на това специалността пожарникар се радва на високо утвърждение от обществото, сподели комисар Николов.

По време на церемонията основен комисар Николов бе отличен с почетен знак на Национална асоциация на доброволците в Република България. Николов разгласи самодейност за построяването на монумент на индивида, разгласен за пожарникар на 20-ти век - Юрий Захарчук, който 1934 оглавява столичната пожарна.

В края на ноември комисар Николов ще навърши 60 години, което е пределната възраст за работа в Министерство на вътрешните работи. Той е отпред на дирекцията от 2006 година.

Главен комисар Николай Николов е роден на 25 ноември 1962 година в Перник. Средното си обучение приключва в IV гимназия в родния си град през 1980 година

Редовната си военна работа отбива в отделение 72220 - Министерство на вътрешните работи като пожарникар.

В Министерството на вътрешните работи постъпва през 1982 година на служба " Пожарникар " в Оборотна помпена станция СКМ " Ленин ", към РПС-Перник.

Последователно минава през всички равнища на йерархията в системата. През 1991 година приключва висшето си обучение във ВИПОНД-МВР, факултет " Пожарна охрана " и е назначен на служба " Инспектор " в Оборотна помпена станция към Общински национален съвет - Перник.

Заема поредно следните длъжности:

- Началник на група МвПО при РСПО-Радомир;

- Началник на група " Пожарогасене " в работа " ПАБ " към РДВР-Перник;

- Началник на работа " ПАБ " към РДВР-Перник;

- Зам.-директор на Национална работа " Пожарна и спешна сигурност " -МВР.

През 1984 година е разгласен за " Майстор на спорта " по Пожароприложен спорт, а през 1999 година му е присвоена класна компетентност " Майстор ", след сполучливо положен изпит за " Ръководител на пожарогасенето и на аварийно-спасителните дейности ".

Награждаван е неколкократно с " Обявяване на признателност " от Министъра на вътрешните работи за висок професионализъм и значителен съответен принос при осъществяване на служебните си отговорности. Награден с почетен знак на Министерство на вътрешните работи - III и ІІ степен. Президент е на националния комитет на КТИФ (Международна асоциация на пожарните и избавителни служби) за България. Зам. ръководител е на Българската федерация по пожароприложен спорт.

С декрет на Президента на Република България от 29 август 2006 година е назначен на служба шеф на Национална работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Министерство на вътрешните работи и му е присъдена категория " А " - основен комисар.

Със заповед на министъра на вътрешните работи рег.№ К-14655 от 30.12.2010г. е назначен на служба шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР