Директорът на Дирекция Национален парк Рила (ДНП Рила) Красимир Андонов

...
Директорът на Дирекция Национален парк Рила (ДНП Рила) Красимир Андонов
Коментари Харесай

Издирват къпещите се туристи в езерото Окото, грози ги глоба до 5000 лв.

Директорът на Дирекция " Национален парк Рила " (ДНП " Рила " ) Красимир Андонов разпореди инспекция по информация за къпещи се в Рилското езеро Окото туристи, оповестиха от екоминистерството.

В дирекцията няма публично постъпил сигнал или позвъняване на зелен телефон (0884111400), прецизират още от там.

 Отново снимаха туристи да се къпят в рилското езеро Виж още

До инспекцията се стигна откакто планинарят от Кюстендил инж. Севделин Атанасов пусна ядосан пост в обществените медии със фотоси, на коите се вижда по какъв начин група младежи са се изкъпали в Окото - най-дълбокото от Седемте Рилски езера.

При събиране на задоволително данни за осъществено нарушаване и определяне на самоличността на лицата, същите ще бъдат глобени , написа в известието на Министерство на околната среда и водите.

Оттам показват, че в последните три години, тези случаи са необичайност. Наложените наказания възлизат на стойност 5100 лева Съгласно Закона за предпазените територии глобата за нарушавания за юридически лица е в размер на 1000 до 10 000 лева, а за физически се постанова с санкция от 500 до 5000 лева

Служителите от " Паркова защита и надзор " в дейния туристически сезон наблюдават за нерегламентирано нахлуване на МПС в предпазена територия и в циркуса на Седемте рилски езера.

Дирекция " Национален парк Рила " моли към всички гости за съблюдаване на разпоредбите за държание в предпазената територия и разчита на тяхната отговорност и дейна поддръжка за запазване на естественото благосъстояние. Уведомяването на парковите рейнджъри дава опция за бърза реакция от наша страна и попречване на нарушавания, се показва в известието.

Данните от осъществения годишен мониторинг за положението на езерата, демонстрират, че водата в тях е чиста и е в границите на всички възможни правила. Същите дават отговор на условията за високопланински ледникови езера, според Наредбата за характеризиране на повърхностните води.

Миналата година група танцьори от отбор от Дупница влезе с носиите си в езерото Бъбрека. Последва глоба от Национален парк " Рила " - 5000 лв.. И сръбски туристи бяха засечени да се къпят в горещините предишното лято, само че тяхната сомоличност не бе открита.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР