Директорът на архивния фонд на БНР Антон Митов поема временно

...
Директорът на архивния фонд на БНР Антон Митов поема временно
Коментари Харесай

Антон Митов поема временно БНР

Директорът на архивния фонд на БНР Антон Митов поема краткотрайно управлението на националното радио до завършването на конкурсa за избор на нов общоприет шеф. Митов поема поста, откакто през вчерашния ден Съветът за електронни медии (СЕМ) единомислещо реши да в профил Светослав Костов. Той напуща шефското място едвам три месеца и половина, откакто го получи от Съвет за електронни медии. Като главен претекст бе посочено, че Костов е позволил " груби нарушавания на Закона за радиото и малкия екран поради невиждано дългото прекъсване на ефирното лъчение на стратегия " Хоризонт " на 13 септември 2019 година ".

Преди седмица Бетина Жотева (квота на президента Росен Плевнелиев) и Галина Георгиева (квота на ГЕРБ) гласоподаваха " въздържал се " за откриването на процедура по премахване на БНР шефа с претекста, че е осъществено единствено едно нарушаване, което не е задоволително съгласно законовите условия. Вчера обаче те се причислиха към искащите да го отстранят.

На конференция по-късно през вчерашния ден Костов разгласи, че ще апелира уволнението си. С решението си Съвет за електронни медии сподели, че или е над законите на страната, или цели дестабилизация на БНР, съобщи той. Адвокатът му счита, че Съвет за електронни медии е нарушил закона, защото основанията за предварително освобождение на генералния шеф на БНР са изчерпателно посочени от законодателя, а Съвет за електронни медии е изтъкнал други претекстове. Костов загатна, че уволнението му има връзка с идните избори и допусна, че случилото се ще попречи на естествената работа на радиото. Той се оплака от предумишлено отношение от страна на медийните надзорници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР