Direct4 е името на системата за задвижване на четирите колела

...
Direct4 е името на системата за задвижване на четирите колела
Коментари Харесай

Нова система 4х4 в Lexus RZ

Direct4 е името на системата за задвижване на четирите колела на японската премиум марка Lexus. В новия Lexus RZ тя би трябвало да обезпечи повече наслаждение от шофирането. Новият акцент е че технологията автоматизирано настройва въртящия миг сред предната и задната ос по отношение на пътните условия в границите на милисекунди. Спирачната мощ на четирите колела реагира на сцеплението с пътя и по този метод усъвършенства енергийната успеваемост на електрическия автомобил.

Топ-марката на Toyota откри ентусиазъм в природата за усъвършенстваната си система и освен за дизайна на автомобила - гепардът, като най-бързото животно в света, е оставил трайно усещане на основния инженер Такаши Уатанабе. При лов огромната котка спринтира със светкавична скорост и тялото й се движи във всички вероятни направления, а главата остава постоянна и погледът му нетрепва.

Direct4 задвижването на четирите колела обезпечава такива свойства в Lexus RZ - то дава на SUV изключително добра непоклатимост и надзор на наклоняването - по-малко обратно при ускорение и по-малко напред при прекъсване. Резултатът е по-малко придвижвания на главите на пасажерите. Водачът се радва на по-стабилна видимост, комфортът за всички пасажери, изключително откъм гърба, се покачва.

В допълнение към по-добрия надзор, по-малко неочаквани придвижвания на купето и затова като цяло по-гладко возене, новата система за задвижване на четирите колела предлага други преимущества като мощно и гладко ускоряване, чудесно сцепление при ускоряване и на хлъзгави повърхности, по-добра непоклатимост в завой и умерено решително закъснение.

Променливото систематизиране на въртящия миг обезпечава прецизна, линейна и естествена реакция на всеки ход на лидера. Технологията непрестанно обезпечава най-благоприятен баланс на задвижващите сили сред предния и задния мост, като всяка ос се ръководи и без значение.

Сензорите непрестанно изпращат информация за скоростта на колелата, надлъжния надолнище и ъгъла на завиване към контролния блок. За да усили оптимално сцеплението и сцеплението, Direct4 реагира със светкавична скорост - разпределението на въртящия миг сред предната и задната ос може да се контролира в границите на милисекунди - по-бързо, в сравнение с при всяка механична система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР