Дипломатите и сътрудниците на американското посолство в Хартум, Судан са

...
Дипломатите и сътрудниците на американското посолство в Хартум, Судан са
Коментари Харесай

Американските дипломати са евакуирани от Хартум

Дипломатите и сътрудниците на американското посолство в Хартум, Судан са евакуирани . Това се показва в изказване на Белия дом от тази нощ, което се базира на американския президент Джо Байдън, който изрича признателност както на американските военнослужещи, по този начин и на помощта на Джибути, Етиопия и Саудитска Арабия , които са оказали решаваща роля за триумфа на интервенцията по извеждане на американските жители.

Работата на американското посолство в Судан е краткотрайно прекратена .

По-рано се появиха известия, че евакуацията на непознатите жители от Судан е мощно затруднена, защото макар във връзка Рамазан , боевете не престават, като това се отнася изключително за региона на интернационалното летище в Хартум. Обектът сега се намира под контрола на военните , само че е под непрекъснатия обстрел на Силите за бързо реагиране, ръководени от Мохамед Хамдан Дагало - Хемедти.
 Започна евакуацията на чужденци от Судан
Започна евакуацията на чужденци от Судан

Въпреки продължаващите боеве и затворените летища

Преди това Управлението на гражданската авиация в Судан продължи до края на април блокирането на небето за цивилен полети.

, че възнамерява възможна евакуация на свои жители от Хартум, когато сигурността разреши това, защото в суданската столица бушуват въоръжени конфликти към този момент повече от седмица. Напрежението в Судан внезапно се увеличи на 15 април, когато двете съперничещи се армии - на Абдел Фатех ал Бурхан и на Мохамед Хамдан Дагало , започнаха въоръжено оборване на властта в африканската страна, която преди две години претърпя боен прелом и постепенно вървеше към връщане на гражданското ръководство.

Саудитска Арабия изтегля жителите на Персийския залив от Порт Судан на Червено море, на 650 км от Хартум. Йордания ще употребява същия маршрут за своите жители.
 Генералите не са медици. Защо Судан кърви?
Генералите не са медици. Защо Судан кърви?

Разделението в Судан обаче не се изчерпва единствено с това сред центъра и периферията на страната. Протестните придвижвания, които предизвикаха рухването от власт на Омар ал-Башир преди години, също не са единни в позицията им по отношение на военните

и двете страни в да прекратят сраженията, с цел да разрешат на ранените да получат здравна помощ и да бъде отворен филантропичен кулоар за здравни служащи, пациенти и коли за спешна помощ. Преди това Световната продоволствена стратегия (WFP) на Организация на обединените нации краткотрайно спря всички интервенции в Судан, откакто трима нейни чиновници бяха убити при конфликти сред суданската войска и паравоенните сили.
 Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации стопира интервенциите в Судан
Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации стопира интервенциите в Судан

Трима нейни чиновници са убити
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР