Дипломатически скандал избухна между Атина и Скопие. Причината е екипът

...
Дипломатически скандал избухна между Атина и Скопие. Причината е екипът
Коментари Харесай

Дипломатически скандал се разрази между Атина и Скопие

Дипломатически скандал избухна сред Атина и Скопие. Причината е екипът на футболния тим на Северна Македония, с който страната взе участие в европейското състезание по футбол.

Националният футболен тим на Северна Македония взе участие в европейското състезание с екип, на който написа „ Македония “, а не „ Северна Македония “.

Това провокира остра реакция освен измежду футболните почитатели в Гърция, само че докара до протестна нота от страна на министерството на външните работи на Атина.

Министърът на външните работи Никос Дендиас настоя неотложно футболистите на Скопие да спазят Преспанското съглашение. Гръцкият футболен съюз подаде недоволство и до съюза на европейските футболни асоциации УЕФА.

В отговор външният министър на република Северна Македония Буяр Османи съобщи пред гръцките медии, че националният футболен тим не се финансира от страната и не може управлението да бъде насила да промени обозначението на екипите на Северна Македония.

В обществените мрежи гръцките футболни почитатели даже упорстват да не се излъчват в страната мачовете с присъединяване на тима на Скопие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР