Dior постави началото на Седмицата на висшата мода в музея

...
Dior постави началото на Седмицата на висшата мода в музея
Коментари Харесай

С намигване към бордериитe Dior откри Седмицата на висшата мода

Dior сложи началото на Седмицата на висшата мода в музея " Роден " в измежду цветен фон. Мария Грация - живописен шеф за дамските сбирки в стилната къща сподели, че висшата мода и конфекцията могат да се съчетават ловко и то по изключително автентичен метод.

Връзката сред предишното като знак на традицията и сегашното, което насочва взор към бъдещето, въодушевява Киури.

" Обсебена съм от бродерията, това е нещо доста персонално. Аз съм италианка, част от фамилията ми живее на юг, от самото начало съм гледала дами да бродират - баба ми, лелите ми, майка ми... Винаги съм била запленена. Това е език, с който дамите се показват " – споделя Киури.

Техниката залага на обичайното, само че методът е реформаторски. Колекцията е най-вече в черно, бяло и сиво, а фините бродериите са звук върху звук. Силуетът е продължен и банален, по-изчистен от класическия " Dior ". Прическите са гладки - карета или кокчета, гримът е физически с бяла линия под долния клепач. Саката са неподплатени, с двойно лице. Необичайните комбинации незабавно сграбчват окото по грациозен метод.

Впечатляващ факт е, че бродериите са направени от 380 дами от Бомбай за три месеца. А сбирката е самобитно притискане на ръката сред френските и индийски майстори.

„ Сигурно съм малко старомодна, само че се интересувам от същинското. Предпочитам да извозвам време с същински хора ", споделя Мария Грация Киури.

Инсталацията ще бъде отворена за гости и фенове на Dior от 25 до 30 януари. Представяме ви няколко акцента в галерията, от които да се вдъхновим за нови комбинации в дрешника си.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР