Динята и пъпешът попадат в списъка със свежи летни плодове,

...
Динята и пъпешът попадат в списъка със свежи летни плодове,
Коментари Харесай

4 маски за лице с диня и пъпеш за лятото

Динята и пъпешът попадат в листата със свежи летни плодове, които са от изгода освен за здравословното хранене, само че и за домашната козметика. Те могат да обезпечат по-добра хидратация на кожата през лятото, като я вършат по-мека и устойчива на външните въздействия.

Освен че съдържа над 90% вода, динята  притежава и други потребни съставки като витамини и антиоксиданти, а ликопенът в нея е причина за подмладяващото деяние, с което е прочут този плод. Пъпешът пък подхранва и омекотява кожата, а витамините Е, К и С в него спомагат за заздравяването и детоксикацията й.

Маска за суха кожа с любеница

Лятото е времето, в което на сухата кожа би трябвало да се обърне особено внимание, с цел да се избегне чувството за сбитост и дехидратация. Маската, която бързо можете да си спретнете в домашни условия и която ще способства за оправянето с казуса, е тъкмо тази, която включва и любеница. 

Смесете 4 с.л. динен сок с 1 с.л. зехтин и 1 жълтък. Нанесете върху лицето и шията, оставете да подейства 40 минути и по-късно измийте с хладка вода.  

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР