Динята е сред любимите храни през лятото, когато температурите са

...
Динята е сред любимите храни през лятото, когато температурите са
Коментари Харесай

Семките от динята укрепват потентността

Динята е измежду обичаните храни през лятото, когато температурите са високи и имаме потребност от изстудяване. А с високото си наличие на вода и съвършена наслада тя е идеална за задачата. Трябва обаче да имате поради, че семките ѝ, които доста хора отстраняват и изхвърлят, също крият много потребни свойства.

За да се употребяват всичките им лечебни свойства, те би трябвало да бъдат сварени, смлени или изпечен, съгласно “Локално”.

Диетични фибри

Динените семки съдържат диетични фибри, нужни за естественото действие на храносмилателния тракт, оказват помощ при чревни паразити, както и при лекуване на пациенти с жълтеница и инфектиране в организма, написа БГНЕС.

Динените семки съдържат веществото цитрулин, което работи като антиоксидант, форсира разширението на кръвоносните съдове и има удобен резултат при положение на атеросклероза, хипертония, ангина пекторис и еректилна дисфункция при мъжете.

Те също по този начин укрепват сърцето и всички мускули на тялото. Използването на тези семки, без значение дали е под формата на чай или като печени ядки, се предлага за подсилване на паметта и концентрацията, само че също по този начин и за искра, стягане и хубост на кожата и са отлично средство, както и динята, за подсилване на либидото и потентността при мъжете.

Пречистване на бъбреците

Чаят от динени семки е едно от най-хубавите средства за пречистване на бъбреците и пикочния мехур. Премахва камъни в бъбреците и пясък, почиства пикочния мехур и пикочните пътища, а също по този начин се предлага за диабетици като дейно лекуване на диабет вид 2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР