Динамиката в ритейл сектора и електронната търговия е толкова голяма,

...
Динамиката в ритейл сектора и електронната търговия е толкова голяма,
Коментари Харесай

Скок в бъдещето на пазаруването

Динамиката в ритейл бранша и електронната търговия е толкоз огромна, че най-сигурният метод да загубиш позиции, е да седиш и да не правиш нищо.

Състезанието се води освен на фронта на новите технологии и потребителското прекарване, само че и на равнища като обществена отговорност и дела за климата.

Новата епоха на извършване на покупки ще бъде централна тематика на 16-тото издание на форума Ecommerce and Retail Summit на Капитал. Събитието ще се организира на 11. ноември в хибриден формат и още веднъж ще събере анализатори, притежатели на компании и изпълнителни шефове на водещи търговски вериги, визионери, експерти по ритейл и маркетинг и сътрудници, които да споделят своите практики да показват основни решения за бранша.

Регистрираните участници ще могат да посетят два уъркшопа - за eCommerce UX/UI и SEO, в които Гео Линков от Studio X и Никола Минков от Serpact ще проучват подавани от участниците уеб сайтове и ще дават насоки за вероятни усъвършенствания. Уъркшоповете се провеждат в партньорство с маркетинговата агнеция Xplora.

Акценти в програмата

Програмата на събитието е проведена в пет тематични сесии. Първата от тях е отдадена на трендовете, които ще дефинират посоката на промишлеността. Сред лекторите тук е създателят и изпълнителен шеф на канадската компания The Adelman Group, Дейвид Аделман. Групата съветва редица ритейлъри в възстановяване на потребителското прекарване. За втора поредна година присъединяване в събитието ще вземе и ръководещият шеф на Ecommerce Foundation Йорий Абрахам.

Втората сесия е отдадена на технологиите и нововъведенията, които дефинират бъдещето. Като неизменима част от тях заплащанията са показани в програмата през лекции на мениджъра на Visa за България Красимира Райчева и старшият вицепрезидент на TBI Bank Панайот Иванов, а повече за преимуществата на модела Buy now, pay later феновете ще научат от шефа на NewPay Ивайло Иванов.

Третата значима тематика в конференцията е устойчивото развиване в ритейла. Тя ще бъде във фокуса на полемика, в която присъединяване ще вземат изпълнителните шефове на най-големите търговски вериги на българския пазар. Сред тях са Милена Драгийска от Lidl, Светослав Гаврилов от Фантастико, финансовият шеф на Kaufland Иван Георгиев и Цонка Иванова - Терзиева, член на борда на dm България. Дискусията се модерира от Доника Ризова, шеф Комуникации в Сдружението за съвременна търговия.

А допустимо ли е да продаваш непознати аромати онлайн? Какво е бъдещето на моловете и по какъв начин минават те през COVID-19 рецесията? Как водачът в доставките Еконт се трансформира в компания, която поддържа и логистично онлайн магазините? Отговорите на тези въпроси ще научим в границите на четвъртата сесия на конференцията, която е отдадена на новите бизнес модели в ритейла.

В петата част ще чуем две забавни полемики. Едната е за настоящите провокации във веригата на доставки, а във втората притежателят и изпълнителен шеф на Фикосота Красен Кюркчиев, съоснователят на Хармоника Любомир Ноков и генералният управител на KIA България Храбрин Иванчев ще разясняват трендовете на миналата 2021 година и ще създадат своите прогнози за 2022 година

Какво още

За първи път българската публика ще може да се срещне с вицепрезидента с сектор Global Store technology Strategy на Domino’s Pizza Майк Дейвис. Той ще опише по какъв начин компанията се развива от място за продажби на пица до софтуерен водач, който задава тона в доставките на храна. От лекцията ще научим още кои са последните планове на Domino’s Pizza в роботизацията и работят ли сполучливо безпилотните доставки.

Основателят на консултантската компания BRIGHT Ангел Кънчев ще приказва за изкуствения разсъдък и по какъв начин той трансформира логистичните процеси на Еконт.

Гост-лектор на събитието е и Дениел Вайнс, един от вицепрезидентите на FedEx Express Europe. Фокус на неговата презентация са новостите в Last-Mile Delivery.

А за това по какъв начин технологиите подкрепят потребителското прекарване ще опише ръководещият шеф на с SAP Bulgaria Радомир Миланов.

Повече за програмата може да видите, а билети за събитието да закупите от.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР