Димитър СтояновФейсбукНяколко интересни подробности за Атанас Бостанджиев от Gemcorp. И

...
Димитър СтояновФейсбукНяколко интересни подробности за Атанас Бостанджиев от Gemcorp. И
Коментари Харесай

Юристът Димитър Стоянов: Атанас Бостанджиев от Gemcorp има и други офшорни прегрешения

Димитър Стоянов
Facebook

Няколко забавни детайлности за Атанас Бостанджиев от Gemcorp. И за още едни офшорки. И за едно яхтено пристанище. И за обяснителния режим на Лена Бориславова.
Има едно сдружение. То се споделя " Марина Порт Созопол " ЕАД, което още през 2008 година стартира построяването на яхтеното пристанище в Созопол, ръководено от него през днешния ден. Дружеството има внушителния капитал от 4 436 116 лв.. Според страницата " msyachting " пристанището разполага с 330 котвени места за плавателни съдове.
Справка в Търговския указател демонстрира, че едноличен притежател на капитала е " Рамблер финанс къмпани ", компания, която е записана на Маршаловите острови. Маршаловите острови са офшорна зона, която през 2017 година беше вкарана от Европейския съюз в черен лист, към които в бъдеще могат да се приложат финансови наказания от страна на европейските институции.
Едно малко по-задълбочено търсене, както демонстрират и приложените фотоси, демонстрират, че автентичен притежател на офшорното сдружение " Рамблер финанс къмпани " е не какъв да е, а точно Атанас Бостанджиев, изпълнителният шеф на Gemcorp, някогашният чиновник на лондонския клон на " ВТБ Капитал " и представител на ВТБ в приватизацията на Булгартабак.
Всички познаваме режима, по който действат офшорните зони, в това число и забавната детайлност, че паричните потоци, които минават през записаните в тях сдружения, остават дълбока загадка.
Разбира се, идва въпросът, в случай че искаш да инвестираш и държиш на бистрота и отчетност на паричните потоци, за какво го правиш през офшорна компания, като по този метод заобикаляш националното законодателство? Ако ръководената от теб " Gemcorp " подписва меморандум с държавното управление на Кирил Петков за вложения в размер на 1 милиард щатски $, за какво и там в не толкоз далечното минало се стигаше до офшорни компании, регистрирани в Малта - Mirabella Malta Limited?
Правителството на Кирил Петков се похвали с този меморандум за 1 милиард $. Сложи си го като брошка на ревера като един от най-големите си капиталови триумфи. После цялото държавно управление влезе в пояснителен режим, в това число намесиха и американското посолство. Отново идва чисто философският въпрос – аматьорщина или комисионни?
Цялата информация по случая е на приложените фотоси.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР