Димитър ПоповПоследното изявление на Румен Радев на Шипка е предупреждение,

...
Димитър ПоповПоследното изявление на Румен Радев на Шипка е предупреждение,
Коментари Харесай

Радев е руски агент - провокатор, внимавайте ако пак вдигне юмрук!

Димитър Попов

Последното изказване на Румен Радев на Шипка е предизвестие, че неговият стопанин в Кремъл и проруските сили в страната се готвят за реванш. 3 март е алена линия за нашето самообладание, споделя Радев. Не се съмнявайте от чие име приказва той. Като имате пред тип, че Възраждане и Българска социалистическа партия му бяха обезпечили свои симпатизанти за масовката на Шипка, и като виждате с какъв мундир върви Митрофанова, е ясно едно: Путин е изгубил самообладание и търси реванш поради намаляващото съветско въздействие в България.
Предупреждението заслужава да бъде признато напълно съществено от държавното управление и партиите зад него. Ситуацията през днешния ден е такава, че в случай че Путин е решил да дестабилизира България, той има инструментите, има и подобаващите условия да го направи.
Колкото и да не ми се желае да призная, България има едва, на моменти даже безпомощно държавно управление. С изключение на няколко министри, останалите се държат като служители, които избират да не правят нищо, с цел да си пазят министерските места. Изключенията се броят на пръсти: Тодор Тагарев, Мария Габриел…Ако се сещате за други, прибавете ги!
За страдание аз на останалите даже имената им не научих. Някои от тях се занимават със статистика, както прави министъра на стопанската система да вземем за пример. За три месеца в министерството той откри, че 90% от хората в бордовете на държавните компании са назначени от Радев и неговите служебни държавни управления. Констатира го, оповести го, и отново се скри.

Министъра на вътрешните работи, след поредност от знакови обществени убийства разбра, че неговия основен секретар, назначен отново от Радев, не се оправя с работата си. Констатира го с една печална физиономия и рапортува на премиера своето горещо предпочитание да го освободят от този основен секретар. От своя страна министър председателят оповестява съображението на министъра пред медиите, след което не последва нищо. Поне Денков да му беше споделил на този министър: „ Ами дай да го уволним де! “
Изглежда самият министър председател има съществени проблеми с куража!
Напълно справедливо упрекна служебните държавни управления на Радев, че му оставили заробващ газов контракт с Боташ, обаче не уволни никой от подписалите този контракт. Констатира също, че шефовете на специфични служби, всичките назначени от Радев, не си правят работата, а три месеца по-късно не е уволнен нито един началник на организациите по сигурност.
Тъй като образците са доста, ще го кажа в резюме:

в държавното управление липсва водачество, има изтощение и боязън

да се поеме отговорност за ръководството, както и непросветеност на самите министри, някои от които, също като оня „ Наско “, към момента не знаят къде са попаднали.
„ Сглобката “ зад това държавно управление също е проблематична. Няма публична коалиция, партиите не могат да се спогодят за нито едно уволняване или предопределение в държавната машина, а кабинетът просто е на пауза. Този блокаж връзва ръцете и на премиера, и на министрите да образуват лични екипи, както и да очертаят дълготрайни политики в разнообразни браншове и министерства.
Проблемите на държавното управление с партиите зад него личат от странното изказване на премиера Денков във връзка на парламентарното решение за пристанище „ Росенец “: „ Трябваше това решение да се съгласува с държавното управление авансово, в този момент може цените на горивата да скочат нагоре “, сподели той… Партийните водачи, даже след такива изказвания, се крият от камерите, разграничават се един от различен, вършат сметки за локалните избори и явно пет пари не дават за това държавно управление, което може да им написа черни точки пред гласоподавателите.
Срещу себе си обаче кабинетът има зложелател, който е добре проведен и финансиран, има изявен водач и немалка социална поддръжка. Радев е

рисков съперник

и неговото подценяване е неточност. Преди години тази неточност я направи Борисов, който се споразумя с Кремъл да издигне посредствения и безопасен Румен Радев за президент, а след това претърпя унизително проваляне от него.
През 2020 година тази неточност я направиха група тарикати, които използваха юмрука на Радев с цел да ги върне в политиката и в Народното събрание, а след това се чудеха по какъв начин да се разграничат от предишното му с Решетников.
Направи я и едно посолство, което доста късно разбра, че е скътало в пазвата си отровна змия.
Фатално беше подценяването от всички десни гласоподаватели и демократични партии, които другояче заявиха мощна поддръжка за Европейски Съюз и НАТО, само че избраха „ проруския “ Радев за втори мандат.
Подцениха го Петков и Василев, които не знаеха, че Радев е в положение освен да ги вкара във властта, само че и да ги изкара от там. Така и двамата изгубиха четворната коалиция и политическото си бъдеще.
Начинът, по който в този момент партиите зад това държавно управление неглижират президентското нападателно държание, опитите на Радев да се навре в патриотичната ниша и там да радикализира настроенията в обществото, както и очевидната му преданост към Кремъл демонстрират, че грешката може да бъде направена още веднъж.
Вярно е, че като политически профил Радев е несъвършен човек, озлобен и злопаметен, само че без въображението и размаха на огромен военачалник. Радев обаче има едно качество, което го прави доста рисков – той е изцяло,

до фанатизъм предан на съветската концепция Кремъл да ръководи България

По някаква причина той е толкоз предан на Путин, че се е трансформирал в сляпо оръдие на съветските ползи. Радев не измисля проекти и тактики, измислят му ги в Кремъл. Той ги извършва съзнателно и навръх терена. Наредят ли му да стартира война, ще я стартира без да задава непотребни въпроси. Лошото е, че ще го направи и против своите, както го прави няколко пъти в последните години против водачи и партии.
Ако осъждам по държанието му преди в Родопите, и в този момент на Шипка, заповедта е пристигнала и той към този момент събира правилните си хора против това държавно управление, оповестено от Кремъл за вражеско и проамериканско.
Много постоянно непознати съюзнически служби предизвестяват, че Русия има съответни проекти за основаване на напрежение в България, които включват политически убийства, всеобщи вълнения към знакови съветски монументи, брожения и стълкновения на партийни агитки, както и вкарване на Народното събрание в поредна война с президента.
Такива проекти сигурно има. Не е мъчно да се види, че при ръководен извън президент, безпомощно държавно управление без водач, население, разграничено на воюващи между тях племена, заети с персонално оцеляване партийни водачи, и най-после война до нашите границите,

всеки проект за дестабилизация на страната ще бъде сполучлив

Ако локалните избори са единствената преграда пред съдружно съглашение, което да стабилизира държавното управление и да прогони хората на Радев във властта, ще изчакаме още два месеца. За съветските проекти обаче бариери няма. Скоро може да разберем, че самите локални избори са съветски проект за дестабилизация, който да ни хвърли в нова рецесия, по-опасна от предходните.
Затова деликатно следете Радев, и в случай че го видите с вдигнат пестник, да знаете, че проектът е към този момент в деяние.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР