Димитър Найденов от Демократична България предлага да се обмисли промяна

...
Димитър Найденов от Демократична България предлага да се обмисли промяна
Коментари Харесай

ДБ предлага кеят на Доган да стане държавен и за обществено ползване

Димитър Найденов от " Демократична България " предлага да се обмисли смяна в законите, с която противозаконният пристан в лятната резиденция на Ахмед Доган в " Росенец " да стане държавен и да бъде възложен за публично прилагане.

Вчера ДНСК откри, че удължението на кейовата стена пред летните сараи на Доган е построено без нужните строителни бумаги.

В изявление за бТВ някогашният народен представител съобщи, че за разлика от останалите противозаконни постройки към резиденцията в " Росенец ", в този случай има явен притежател, който ще е виновен за събарянето му.

" Другите противозаконни постройки към " Сараите ", издигнати върху държавна земя, бяха приписани на " незнаен причинител ", и затова всички жители ще се наложи да платим от джоба си разноските по премахването им. За наша наслада за нелегално издигнатия пристан има съответно публикуван акт за благосъстоятелност, от който излиза наяве името на притежателя и това е свързваната с господин Доган компания " Хермес Солар ", разяснява той.

" Държавата би трябвало да задължи притежателя на противозаконния градеж да си поеме разноските по премахването му, както е по закон, а не още веднъж ние всички да платим за непознати нарушавания, под претекст, че са осъществени от " незнаен причинител ", прибавя Найденов.

Той стартира и опцията да се откри метод кеят да се резервира и всички жители да имат достъп до него.

" Още по-добре би било страната да намерения за законодателна самодейност, с цел да може издигнатото в акваторията скъпо оборудване да бъде непокътнато като държавна благосъстоятелност и да бъде предоставено за публичен достъп на българските жители ", разяснява той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР