Димитър Кузманов записа първи полуфинал за сезона, след като се

...
Димитър Кузманов записа първи полуфинал за сезона, след като се
Коментари Харесай

Кузманов стигна до първи полуфинал за сезона

Димитър Кузманов записа първи полуфинал за сезона, откакто се класира за тази фаза на на фючърса от категория 80 на твърди кортове в Бангалор, Индия.

Втората ракета на България победи французина Матиас Бург с 6:4, 6:2 след час и половина игра.

Мачът стартира равностойно, като всеки вземаше решително подаването си. Мико нанесе своя удар в десетия гейм на сета. От 0:40 той стигна до точка за пробив и я осъществя, с цел да завоюва частта след 51 минути игра.

Кузманов продължи серията си до 3:0 в идващия сет, след което Бург изиска медицински таймаут. Пловдивчанинът резервира централизация, проби още веднъж за 5:1 и по-късно сервираше за успеха. За страдание 28-годишният Мико изигра слаб гейм, който загуби на нула. В идващия обаче българинът стигна до мачбол и го осъществя без игра след втората поредна двойна неточност на противника.

Кузманов вкара 62 % първи сервис и завоюва 77 % от точките при разиграването му. Той реализира два аса, само че и направи три двойни неточности.

С триумфа си обезпечи 30 точки за международната класация, където е №208 сега.

Следващият противник на Димитър е още веднъж французин. Това е третият подложен Ензо Куако, който е 155-и в класацията на АТР.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР