Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Мико Кузманов на 1/4-финал в Барселона след престижна победа

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис от сериите " Чалънджър " на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 44 820 евро. В среща от втория кръг българинът победи с 6:4, 6:4 №4 в схемата Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина, който е №134 в международната класация. На старта Кузманов пък отстрани представителя на домакините Томи Робредо с 6:0, 6:1. До момента Кузманов към този момент проработи 15 точки за международната класация.
На четвъртфиналите Мико ще играе против колегата си на двойки Теймураз Габашвили от Русия (№270).

Срещу Джумхур, който е достигал до 23-о място в света, Кузманов стигна първи до пробив за 5:3 в първия сет, само че незабавно позволи рибрейк. Мико сподели темперамент и проби още веднъж и затвори първата част в своя изгода за 43 минути игра.
Българинът стартира превъзходно и втория сет като поведе с 3:0. Джумхур обаче не се съобщи и съумя да изравни за 3:3. При 5:4 Кузманов направи съдбоносен брейк и след 1 час и 36 минути игра завоюва нова впечатляваща победа.

Късно нощес Кузманов се класира и за четвъртфиналите на двойки. Мико и Теймураз Габашвили (Русия) победиха участващите с " уайлд крад " представители на домакините Алехандро Моро Каняс и Жауме Пла Малфейто с 6:3, 6:2 след час игра. Така на четвъртфиналите през днешния ден Кузманов и Габашвили ще се изправят против словаците Филип Хорански и Алекс Молчан.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР