Димитър Кузманов по-рано днес даде ранно предимство на страната ни

...
Димитър Кузманов по-рано днес даде ранно предимство на страната ни
Коментари Харесай

Безкомпромисен: Лазаров загуби само гейм по пътя към втори успех за България над РЮА!

Димитър Кузманов по-рано през днешния ден даде ранно преимущество на страната ни в извънредно значимия дуел за " Купа Дейвис " от Световна група II против представителния отбор на РЮА, като спечелилият от съревнованието се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023-та година. На ход за българите в този момент беше втората ракета в състава ни - Александър Лазаров, който привидно въодушевен от получения " уайлд кард " за главната скица на Sofia Open 2022, беше повече от обаятелен против топ състезателя в отбора на южноафриканците в лицето на международния номер 1310 Фил Хенинг, като за едвам 50 минути на корта го разгроми със звучното 6:0 6:1, носейки втора точка за родината ни.

Софиянецът, който през тази седмица записва своето рекордно класиране за международната класация, като зае позицията на международен номер 322, потегли повече от впечатляващо в дуела и осъществяваше рано контакт с топката, чрез което провокира куп грешки в играта на противника. Алекс закономерно поради вихрения си старт се поздрави с безапелационен превес в резултата и поведе с 5:0, когато точно пристигна и първото по-солидно показване на Хенинг, само че нова порция страхотни отигравания на Лазаров му разрешиха да ознаменува високото си ниво, връзвайки " геврек " на южноафриканеца.

Във втората част по всичко личеше, че международният номер 1310 ще се разпише в резултата и водеше с 40:15 на лично подаване, но съвършено изпълнена къса топка и бекхенд лоб всичко в интерес на българина и той не се нуждаеше от доста време, преди да завоюва своя 11-ти следващ гейм - сет и 5:0. На база видяното до този миг, Лазаров продължи да поддържа все по този начин високо равнище на централизация в играта си и въпреки да загуби подаването при сервис на противника, то той на начален удар беше праволинеен, с цел да постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР