Димитър Кузманов не успя да се класира за първи път

...
Димитър Кузманов не успя да се класира за първи път
Коментари Харесай

Димитър Кузманов отпадна на прага на "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов не съумя да се класира за първи път в кариерата си в главната скица на шампионат от Големия шлем по тенис. Втората ракета на България (№193 в света) отпадна на крачка от " Ролан Гарос ", отстъпвайки в решаващия III кръг от квалификациите в Париж с 4:6, 6:3, 3:6 пред аржентинеца Сантяго Фа Родригес Таверна (№203).

Двубоят на корт №11 във френската столица продължи 2:17 ч. В самия край Мико имаше късмет за повторно в решаващия сет да върне пробив (след като навакса пасив от 0:3 до 2:3, само че незабавно още веднъж позволи брейк), повеждайки с 0:30 в подаването на южноамериканеца при 5:3.

Само че Родригес Таверна завоюва идващите три следващи точки и макар че пропусна първия си мачбол, се възползва от втората опция, подкрепят и от непредизвикана неточност на Кузманов - негова 30-а в мача (при 29 печеливши удара). 28-годишният пловдивчанин приключи срещата с 3 аса и 5 двойни неточности.

За водача на националния ни тим за Купа " Дейвис " това е новото най-хубаво достижение в Шлема. Досега той имаше единствено едно постигане до II кръг на пресявките - на Australian Open в Мелбърн през януари тази година.

Така и България ще продължи да чака първия случай в историята, в който двама наши тенисисти ще вземат участие по едно и също време в " мейджър " конкуренция при мъжете. Гарантирано място на " Ролан Гарос " има първата ни ракета Григор Димитров (№20 в ранглистата), който ще бъде подложен под №19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР