Димитър ИвановБезспорният шлагер на стартиралата вече кампания за европейски парламент

...
Димитър ИвановБезспорният шлагер на стартиралата вече кампания за европейски парламент
Коментари Харесай

Елена Йончева е „невинна”, но на седем въпроса не може да даде прост отговор

Димитър Иванов

Безспорният шлагер на стартиралата към този момент акция за европейски парламент ще бъде лидерът на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева. Ежедневно тя извира от разнообразни медии и припява една и съща ария - че е политическа жертва, незаслужено упрекната от прокуратурата за пране на пари, че е тотално почтена и непорочна. Естествено от Йончева няма да чуем и дума – по какъв начин ще отстоява европейските полезности и национални ползи в обединена Европа от домогванията на Кремъл да превземе и отслаби България посредством извънредно десни и национал-социалистически партии като Българска социалистическа партия. Но евентуално това не е и задачата на Елена, още повече като се има поради, че профилът на лидера е особено селекциониран по московски стандарти: По майчина линия лидерът на Българска социалистическа партия е рускиня, за татко и се твърди, че е работил срещу Европейски Съюз и НАТО и в полза на тоталитарните комунистически секрети служби, приключила е в Съюз на съветските социалистически републики и в никакъв случай не е споделила дума против режима на Путин, показва се за проверяващ публицист, само че в никакъв случай не е разследвала корупцията в БКП-БСП.

Но за обществото и гласоподавателите остава прекомерно значим въпросът: има ли съображение Йончева да бъде атакувана, поради

„ аферата КТБ ”

Голите обстоятелства са много любопитни!

На 31 август 2018 година против депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева е формирано досъдебно произвеждане за осъществени финансови интервенции с парични средства в изключително огромни размери, присвоени по незаконен метод от банкрутиралата КТБ посредством офшорната компания „ Далий Трейдинг Лимитид ”. Като едноличен притежател на „ Авторска телевизия ” ЕООД Елена Йончева е взела решение да учреди взаимно сдружение с офшорната компания „ Далий Трейдинг Лимитид ”, записана на Британските Вирджински острови. Така се ражда новата компания „ Офроуд ” ООД. В нея Йончева и офшорката си разделят собствеността по 50%, само че макар всяка бизнес логичност „ Авторска телевизия ” ЕООД против нейните 50% благосъстоятелност внася непретенциозно 5000 лева, а съдружникът „ Далий Трейдинг Лимитид ”, против същата благосъстоятелност прави парична вноска в размер на 315 хиляди лева „ Далий Трейдинг Лимитид ” се задължава да внесе и спомагателна сума от 250 хиляди евро. Управител на новото сдружения става Елена Йончева, която незабавно си дефинира месечна заплата в размер на 12 бона. Като началник на „ Офроуд ” Йончева подписва незабавно контракт с КТБ за платежни услуги. Според държавното обвиняване в тази ситуация става дума за тежко закононарушение – пране а пари, като паричният поток е с евентуално незаконен генезис – присвоени от длъжностни лица средства, благосъстоятелност на КТБ.

Депутатът Елена Йончева твърди, че е почтена и не е знаела за връзката на парите с КТБ. Но и до през днешния ден, макар всички увъртания и усуквания тя отхвърля да даде логичен и елементарен отговор на няколко разумни въпроса, а и публицистите угодно отхвърлят да и ги зададат:

1. Защо банкерът дезертьор Цветан Василев, който се допуска че стои зад офшорката, е избрал точно нея, с цел да вършат бизнес? Такава чест е съвсем невероятно да бъде оказана на различен публицист.

2. Защо двете страни в новото сдружение „ Офроуд ” внасят галактически несъпоставими суми, макар че имат по 50% от него?

3. Как като началник на тотално незнайната компания „ Офроуд ” Йончева съумява автоматизирано да подписа вкусен контракт с КТБ за платежни услуги?

4. С опрян револвер в слепоочието ли е заставена от юристите на ТВ7, обвързвана с Цветан Василев, та незабавно се съгласява да стане съучастник със съмнителна офшорка и да оперира с пари с неразбираем генезис, или това е съзнателен и изцяло непринуден акт? В това подозрително и скандално съдружничество Йончева се показва като жертва, само че в случай че е била заставена или изнудвана, за какво не е подала сигнал в полицията и прокуратурата? Тя е човек с въздействие и за разлика от всеки елементарен жител на нея щяха да и извърнат внимание.

5. Твърди, че с преведените пари е закупила техника и е произвела продукция – филми, само че на кого са предоставени и продадени тези филми, каква сума е получила за тях и за какво не са отразени в счетоводството на компанията?

6. Къде е закупената техника, има ли фактури – отхвърля да ги покаже, както и да изясни какво е станало с тях?

7. Как единствено против импортирани от нея 5000 лева еднократно в уставния капитал на сдружението, получава право да си дефинира 12 бона месечна заплата за две години?/фактор.бг
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР