Димитър ДАНЧЕВ е роден през 1978 г. в София. Завършил

...
Димитър ДАНЧЕВ е роден през 1978 г. в София. Завършил
Коментари Харесай

Димитър Данчев: В ЕП ще отстояваме единни европейски заплати и пенсии

Димитър ДАНЧЕВ е роден през 1978 година в София. Завършил е 91-ва немска езикова гимназия. Има бакалавърска степен по интернационалните връзки в УНСС. Магистър е по бизнес администрация в Икономическия университет във Виена, Австрия. Бил е стопански консултант в Градска канализация Мюнхен, а в интервала 2013-2014 година е консултант на министъра на стопанската система. Бил е шеф на частна компания. Член на Горско стопанство на Българска социалистическа партия в София от 2012 година и на районен съд на Българска социалистическа партия в Подуяне. Председател на районен съд на Българска социалистическа партия в Подуяне от 2012 до 2017 година Член на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 2012 до 2016 година Данчев е народен представител в 44-ото Народно събрание от 24 МИР София-град. Член е на комисиите по икономическа политика и туризъм и по превоз, осведомителни технологии и известия. Владее британски и немски език.

" В Българска социалистическа партия сме доказвали неведнъж, че знаем и можем да пазиме в Европа българските дух, обичаи и полезности "

- Г-н Данчев, защо ще са поръчител социалистите за бъдещото развиване на Европейския съюз?

- За страдание, през днешния ден Европейски Съюз е в рецесия. Европейски Съюз е надалеч от своите жители, понижава междинната класа. Съюзът наподобява по-разединен от всеки път. Европа е доведена до положение на дълбоки неравенства освен в страните членки, само че и сред обособените страни членки. Мнозина от жителите в Европейски Съюз не виждат вероятности за себе си в границите на съюза. Българска социалистическа партия дружно с прогресивните сили в Европейски Съюз желае да сложи началото на смяната в Европейски Съюз и България.

Затова Българска социалистическа партия ще изпрати в Екологичен потенциал хора, които знаят по какъв начин да отстояват позиции, тъй че Европа да бъде по-обединена, по-сигурна, по-социална и обективна. В Българска социалистическа партия първи приехме своята стратегия за стопански развита, обществена Европа, Европа на равните благоприятни условия, Европа без две, три или повече скорости. Българска социалистическа партия цели построяването на нова обществена страна в Европа, отбрана на демокрацията, реализиране на обществена сигурност, стабилно развиване и вложения в бъдещето.

- Кои са главните политики, които ще отстоявате като член на Екологичен потенциал?

- Като младеж считам, че младите имат съществена роля в диалога за бъдещето на Европейски Съюз. Те би трябвало да предложат своите хрумвания за развиването на европейския план. Като член на Европейския парламент ще упорствам за удвояване на финансирането и разширение на достъпа и обсега на сполучливи стратегии като " Еразъм+ ", които разрешават на студенти, стажанти и служащи да се възползват от тях без значение от техния обществен статус. Ще не отстъпвам основаването на Европейски културен чек, който ще разреши на всеки млад европеец да основава или да посещава културни събития. Тъй като демографската картина и в България, и в Европа като цяло е неприятна, ще диря способи да подчертавам върху демографската политика, младежта и децата, в това число посредством назначение на еврокомисар по тези въпроси. Смятам, че младежите в България желаят заслужено възнаграждение и равно отнасяне на техния труд. В този смисъл ще положа оптимални старания, с цел да се преборим да наложим и младежката гаранция.

- По какво претендентите на Българска социалистическа партия се разграничават от останалите и за какво българите би трябвало да гласоподават за тях?

- България няма потребност от брюкселски служители у нас, а има потребност от повече българи в Брюксел, които могат да пазят стратегическите ползи на страната ни. Българска социалистическа партия ще изпрати в Екологичен потенциал точно такива хора - млади, образовани, потвърдени експерти в своите области, които знаят по какъв начин да отстояват българския интерес, без да се поддават на конюнктурните ползи на мощните на деня в Европа. Всъщност хората в Българска социалистическа партия сме показвали неведнъж, че знаем и можем да отстояваме в Европа българските дух, обичаи и полезности. Ще напомня по какъв начин всички в ГЕРБ, заедно, отпред с премиера Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Екатерина Захариева, Цецка Цачева, Цвета Караянчева ни убеждаваха, че би трябвало незабавно да приемем една спогодба, която насажда непозната на традициите и полезностите на българското семейство идеология, която опонира и на християнската вяра. И макар че в Министерския съвет решението за ратификация на тази спогодба не беше минало единомислещо, тези хора желаеха бързо да я прекарат и през Народното събрание. Опитаха се да ни обяснят, че в случай че не ратифицираме незабавно този акт, ще бъдем надали не изключени от Европейски Съюз. Опитаха се да притиснат и нас посредством ПЕС. И единствено ние от Българска социалистическа партия се противопоставихме остро на този акт и блокирахме неговото гласоподаване в Народното събрание, като поискахме да се организира народен референдум по тематиката. Едва откакто видя публичния отпор, министър председателят Борисов сезира Конституционния съд, който по-късно излезе с решение, то преповтаряше напълно нашето мнение и претекстовете по тематиката.

- По време на предизборната акция се срещате с доста хора. Как те одобряват Европа и Европейски Съюз? Запознати ли са по какъв начин политиките, които се разискват там, въздействат върху живота на българите?

- Истината е, че мнозина гледат на Европа и изборите за Европейски парламент с съмнение. Разбира се, че огромната част от нашите сънародници се интересуват по какъв начин Европейски Съюз може да увеличи приходите на хората в България, дали може да усъвършенства качеството на живота в страната, дали може да направи по този начин, че младите да остават да учат и работят тук и дали може да помогне на българската правосъдна система.

Европа може да помогне за възстановяване на виталния стандарт в страната и повишението на приходите. Ако се обединим към определянето на обединен стандарт за минималната работна заплата и пенсия. Ако насочим напъните си към привличането на повече вложения в България за основаването на повече работни места. Ако използваме пълноценно средствата от фондовете на Европейски Съюз, не за " къщи за тъщи " и " жилища с асансьори ", а с цел да насърчим българската просвета и българското произвеждане. Европа може да помогне и на българското правораздаване. Може, в случай че изградим мощна, самостоятелна и подчинена само на върховенството на закона европейска прокуратура.

- Какви са вашите послания към гласоподавателите? Защо е значимо Българска социалистическа партия да завоюва евровота?

- Бих желал да кажа на всички мои сънародници, че да се гласоподава на европейските избори има смисъл, тъй като те в действителност са значими за всеки българин. За България Европейски Съюз няма опция. България е част от Европа. Нейното справедливо място е в Европейски Съюз, тъй като ние, българите, сме народ с 1300-годишна история. Народ, който е дал доста на европейската цивилизация и който има своето заслужено съображение да продължи да взе участие в основаването на спокойно и просперитетно бъдеще за хората, които живеят на този континент.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР