Димитър Бербатов ще стане най-вероятно официално част от треньорския екип

...
Димитър Бербатов ще стане най-вероятно официално част от треньорския екип
Коментари Харесай

Бербатов става треньор в Етър

Димитър Бербатов ще стане най-вероятно публично част от треньорския екип на Етър, заяви " Велико Търново спорт ", представен от Българска телеграфна агенция.

Очаква се още идната седмица един от най-големите български футболисти да се причисли към лагера на " виолетовите " в Южна България и да стартира работа персонално с нападателите на Етър.

" Бербатов ще пристигна да стартира може би стаж в Етър. Ще бъде публично част от екипа. Където и да съм бил треньор до момента, той постоянно е идвал да тренира с нас. Но в този момент към този момент ще бъде под друга форма - като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще пристигна още на лагера, след това ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде отсега нататък част от моя екип ", съобщи старши треньорът на " виолетовите " Александър Томаш.

Близкото другарство на Томаш, Кючуков и Мирчев с Бербатов от дълго време е известно на всички, то датира още от първите години на нападателя в ЦСКА. Преди време с неговото подпомагане тримата бяха на стаж даже при Жозе Моуриньо.

" Ние сме израснали дружно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и персона до това равнище, единствено демонстрира какъв човек е ", разяснява Томаш. Наставникът на Етър признава, че преди да подпише с " виолетовите ", е отказал надалеч по-добра оферта поради изискването, че би трябвало да отиде единствено с един от екипа си. " Екипът ми е нещо, което ме прави мощен - всеки един от нас е мощен в своите аспекти ", добави Томаш.

Димитър Бербатов закупи неотдавна лиценз " А " от Националната спортна академия, като идната му стъпка в треньорското му развиване е лиценз PRO от УЕФА. Въпросният лиценз дава право да се управляват мачове от родния хайлайф, както и националните гарнитури на страната. Европейската централа обаче слага изискването, че образованието не може да стартира, в случай че даден претендент няма за избран интервал публично стаж като треньор във Втора лига или като асистент в Първа лига.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР