Димитър Бербатов, футболистите на ЦСКА и БФС помагат със средства

...
Димитър Бербатов, футболистите на ЦСКА и БФС помагат със средства
Коментари Харесай

Зов за помощ: 13-годишен футболист се бори с тежко заболяване

Димитър Бербатов, футболистите на ЦСКА и БФС оказват помощ със средства за лекуването на детето

Турнир, в който се включиха и огромни имена на българския футбол, беше проведен в София. Целта - да се помогне на млад футболист с тежко заболяване. Стиви има потребност от лекуване в Германия, за което са нужни 400 000 евро, предава

"Футболът е съвсем целият ми живот. Много съм предан на него. Щастлив съм до момента в който играя, развличам се ", споделя момчето.

Стивън е единствено на 13 години, само че към този момент е играл в редица футболни клубове и има голям брой извоювани медали и купи. Преди 8 месеца усеща болки в кръста. Следват десетки лекарски прегледи. Този месец след биопсия му слагат диагнозата сарком на Юинг на тазобедрената става.

"Когато разбрах за диагнозата беше потрес, суматоха, боязън. Имаше моменти, в които си споделях, че това не е допустимо, че са объркали. Не знаеш какво да направиш. Това е нещо, което не поисквам на никой родител да изпита. Буквално животът ти се срутва в границите на 2 минути ", показа майката на момчето Елизабет Владова.

Рядкото заболяване най-често може да се появи при подрастващи момчета. Лечението е придружено с дълъг интервал от химиотерапии и интервенция, които могат да бъдат извършени в Германия. Сумата е непостижима за фамилията.

За да оказват помощ на младия футболист, околните му проведоха благотворителен футболен шампионат, в който се включиха и едни от огромните имена в този спорт.

"Пожелавам му да бъде мощен. Има поддръжката на толкоз доста хора и се надявам това да му дава кураж в тази борба. Той не е самичък - има поддръжката на фамилията си, на тези всички момчета и школи. Защото на терена са противници, само че отвън терена уважението и обединяването, което демонстрират, е похвално ", съобщи Димитър Бербатов.

Футболът постоянно е бил най-голямата фантазия на Стивън, само че най-важният мач в живота му занапред следва.

"Футболът го направи доста порядъчен, извънредно виновен, борбен. Има доста медали, купи. Никога не се отхвърля. Аз знам, че това нещо ще го стимулира. Сигурна съм, че Стиви ще завоюва този мач, който му следва. Сигурна съм, че той още веднъж ще е победител ", уверена е майката на Стиви.

Вашите дарения може да извършите на следната банкова дарителска сметка:

Банка ДСК, клон Перник

IBAN: BG51STSA93000028755501

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР