Диляна Ценова Снимка: фейсбукЧудесна случка от Берлинския изложбен център! Предавам

...
Диляна Ценова Снимка: фейсбукЧудесна случка от Берлинския изложбен център! Предавам
Коментари Харесай

На мама момчето ще спасява София

Диляна Ценова Снимка: фейсбук
Чудесна преживелица от Берлинския изложбен център! Предавам я по този начин, както я описват очевидците.

В края на септември в немската столица се организира международният търговски панаир InnoTrans, на който се демонстрират най-модерните транспортни технологии. Участват над 2800 компании от 56 страни.

Към щанда на огромна австрийска компания, която създава машини за поддръжка и полагане на релсов път, се доближава многолюдна българска делегация. Един от мъжете се показва на търговците като Борис Бонев, “следващия кмет на София ”. Заявява, че има амбициозни проекти за реорганизация на градския превоз и тъй като е чул, че тази е най-хубавата компания в сектора, има желание да купи нейни машини.

Тук е значимо уточнението, че срокът за направа на машините, от които се интересува Бонев, е 3 година, което навежда на заключението, че кандидат-кметът разчита освен, че ще завоюва локалните избори следващата година (2023-а), само че и идващите.

“Фукльо ”, споделят някои. “Амбициозен младеж ”, възхищават се други. Безспорно, общинският консултант и водач на прясната партия “Спаси София ” работи трагично на “градската десница ”, нервира нашир и надлъж. Тези дни двама политици му сервираха извинения поради прибързаните си компроматни изказвания, че е внук на Станиш Бонев, болшевик от остарялата номенклатура. Първи бе Тома Биков от ГЕРБ, а след него и евродепутатът Александър Йорданов. И двамата признаха, че са били заблудени от погрешно изказване на прочут блогър.

Дразнещото самочувствие и неуморната упоритост на Бонев внесоха ужас и през 2019-а, когато симпатизантите на “Демократична България ” в столицата се разцепиха, поделяйки своята любов сред Бонев и различния претендент Игнатов. Това пък ги докара до срамния казус на втория тур да гласоподават за алената Мая Манолова.

И въпреки всичко времето демонстрира, че преди 5 година Бонев просто е предизвикал така и така мизантропската същина на тази каста – на президентските избори през 2021 година тя още веднъж не реализира единодушие, силата се попиля и в последна сметка същите гласоподаватели още веднъж поддържаха социалистическия любимец.

Днес, изправена пред следващото обострено изборно предизвикателство, “градската десница ” се сърди на себе си, обвинявайки целия свят за пропуснатите благоприятни условия, измяната към личния си претендент Лозан Панов и възкачването на Румен Радев.

Караниците поради Бонев през 2019-а бяха атрактивни и извънредно некрасиви от страна на “умните и красивите ”. Тогава зад кандидатурата на амбициозния избавител на София застана скандалният пиар Ивет Добромирова, която влезе в нечовечен фейсбук конфликт с инфлуенсърите на Демократична България, подкрепящи незнайния проектант от Варна Борислав Игнатов. Разлетяха се грозни взаимни обиди, плюнки и тиня летяха навсякъде. За огромно страдание на Демократична България най-после се оказа, че Бонев, без значение от своята спорна същина и надутост, е бил мощен залог – подреди се на четвърто място. Само досадното събитие, че е подсилен от цивилен комитет, а не от партийна конструкция, му попречи да овладее Столичния общински съвет.

През своя мандат младият Борис продължи да напряга левите либерали с дясно съзнание, борейки се за обидни решения в интерес на градския трафик, като да вземем за пример възбраната на коли в центъра, създаване на нови трамвайни линии към отдалечени региони вместо метро, повишаване на билетите в градския превоз.

Но най-смущаващото събитие към тази целеустремена и страдаща от логорея персона е позицията му по отношение на Украйна. Борис Бонев декларира уверено в унисон с Румен Радев: “Крим е съветски ”, вдигайки лавина от отвращение и пренебрежение.

По време на предходната предизборна акция той се явяваше в медиите с майка си, с която живее. С нея се потапяха в увлекателни диалози за фамилните полезности и скъпото доверие, посредством което се построяват сполучливите хора. Сега няма аспект от визията или характера на Борис Бонев, която да не е грубо осмивана и атакувана, някои медии стигат даже до искрено ксенофобски подмятания, освен това в заглавията си.

“На мама момчето ” обаче остава индиферентен и самонадеян дотам, че през днешния ден снизходително предлага на Демократична България коалиция със “Спаси София ”. Със същото надменност, с което Кирил Петков предлага на Христо Иванов да го следва сляпо в победния му път.

Страшни кавги ни чакат.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР