Дигиталният свят на нашето време предлага среда, в която всеки

...
Дигиталният свят на нашето време предлага среда, в която всеки
Коментари Харесай

10 нелепи предизвикателства в социалните мрежи

Дигиталният свят на нашето време предлага среда, в която всеки има опцията да бъде видян. Дали това ще стане с изява на гений, активизъм, слово или чиста случайност, Интернет е платформа, в която стотици се борят за своите „ 5 минути популярност “, само че пътят към славата не постоянно е добре премислен.

В устрема си да бъдат видяни от огромна публика и да станат идващите инфлуенсъри в уеба, доста хора ще се опитат да изпълнят даже невъзможното. Днес ви представяме някои от тези опити. Това са провокации, които в даден интервал са били извънредно известни онлайн, само че това не може да скрие обстоятелството, че са и до някаква степен лишени от мисъл.

1. Предизвикателството „ Устните на Кайли Дженър “

Какъв по-добър метод да започнеш кариерата си на инфлуенсър от това да изглеждаш като подобен? Идеята на предизвикването е да засмучеш въздуха от чаша или шише и по този начин посредством създалия се вакуум да постигнеш резултат за по-обемни устни. Но освен елементарни обемни устни, а тъкмо такива като на инфлуенсърката Кайли Дженър! Колкото и занимателно да звучи предизвикването, кожни лекари поучават то да се заобикаля, защото може да повреди устните.

2. Предизвикателството с канелата

Супена лъжица канела не постоянно е добра концепция. Това предизвикателство от 2012 година провокира младите да обхванат канела на прахуляк без да пият вода. Смисълът към момента не е открит, само че рисковете са – прахообразната канела е извънредно рискова, в случай че попадне в белите дробове и може да докара до пневмония.

3. Царевица от бормашина

Да, това в действителност е нещо, което някои е измислил. И още по-нелепото е, че редица други са го последвали. Идеята е да се сложи кочан от царевица върху бормашина и участникът да го изяде допустимо най-бързо. Какво би могло да се обърка, когато доближиш бормашина до устата си?

4. Огън предизвикателство

От дребни сме научени да не си играем с огъня, а това предизвикателство подстрекава към тъкмо противоположното. Идеята е хората да се самозапалят и да изгасят огъня допустимо най-бързо. Както можете да предположете, това предизвикателство най-често приключва с изгаряния от трета степен.

5. Капсули за пране

Младите постоянно са упреквани, че не оказват помощ в домашните отговорности – не чистят задоволително постоянно, не готвят, не пускат пералня. През 2017 година някой юноша явно е разкрил капсулите за пране, само че не е знаел какво тъкмо да прави с тях и по този начин е почнало предизвикването за тяхната консумация. Както можете да предположите такива химикали са доста отровни и слагат здравето ви в риск.

6. Душенето

Някои несъмнено не са обърнали задоволително огромно внимание на рекламите от вида „ Не правете това у дома! “. Вдъхновено от бойните спортове, това предизвикателство изисква физически да удушиш някого, до момента в който той не припадне. Целта е той да се разсъни след известно време и да има чувството, че се е върнал от мъртвите. За жал, не всички опити се оказват сполучливи.

7. Очна ябълка и алкохол

Това може да ви звучи неуместно в най-крайния смисъл на думата, само че това е и концепцията на тази обява. Предизвикателството с очната ябълка цели хората да се напият, като изливат алкохол върху очите си. Както сами знаете, алкохолът е нездравословен за човешкия организъм, това включва и изливането му върху очната ябълка. Има данни за хора, които са ослепели, правейки това.

8. Орео предизвикателство

Забравете за „ взимаш, отлепваш, облизваш, потапяш “, тъй като Интернет има разнообразни визии, когато става дума по какъв начин да консумираме вярно бисквити „ Орео “. Тук сме провокирани да сложим Орео върху челото си и единствено посредством придвижвания на лицето да преместим бисквитата в устата си. Може това да е най-нелепата приложимост на храна, само че най-малко не заплашва човешкото здраве.

9. Банан със Спрайт

Продължаваме тренда за храни, дружно с тренда „ не правете това “. В това предизвикателство би трябвало да изядете два банана и по-късно да изпиете цяло кенче със Спрайт. Ако сте почитатели както на бананите, по този начин и на тази газирана напитка, за жалост ще ви споделим, че те не са добре съвместими и едновременната им приложимост води до гадене и повръщане. А повръщането не е по никакъв начин занимателно, даже и в Интернет.

10. Предизвикателство със 100 пласта

Първоначално почнало като провокация към разнообразни влогъри да сложат 100 пласта лак върху ноктите си, това предизвикателство бързо се трансформира и хората се пробват да сложат 100 пласта грим върху лицето си или да се облекат със 100 облекла по едно и също време. Честно казано 100 пласта от каквото и да е звучат като прекалено много работа, по тази причина дано се придържаме към 10-те.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР