Дигитализацията и електронното правителство беше една от основните теми на

...
Дигитализацията и електронното правителство беше една от основните теми на
Коментари Харесай

26% от средствата в Плана за възстановяване и устойчивост са за дигитализация

Дигитализацията и електронното държавно управление беше една от главните тематики на, който се организира в " София Хотел Балкан ".

Заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев заяви, че 26% от средствата в Плана за възобновяване и резистентност на България са ориентирани към дигитализацията. „ Проектите са в областта на уменията, в областта на подпомагането на бизнеса и в областта на услугите “, изясни той.

Ивайло Яйджиев посочи, че една от задачите на плановете в областта на уменията е да се изградят механизми в образованието, тъй че учениците да развият уменията си в ранна възраст. В същото време е планувано да има и планове за възрасти, които би трябвало да надградят своите умения.

В Плана за възобновяване и резистентност са планувани средства за финансиране на дребния и междинен бизнес. „ Предприятията ще получат към 30 милиона евро поддръжка за базовата цифровизация “, сподели заместник-министърът.

Биляна Золкова, шеф отдел в Министерството на превоза и известията , сподели, че България е на 26-то място във връзка с високоскоростната съгласуваност Европа. Селските райони са покрити едвам на 2% с висоскоростен Интернет. „ Цифровата инфраструктура е много скъпа за създаване и за поддържане, тъй като остарява бързо и би трябвало да бъде осъвременена “, означи тя.

Каталин Крето, общоприет управител за Румъния Хърватия, България и Словения на VISA , разяснява по време на форума, че дигитализацията на заплащанията е един от основните индикатори за премерване на това какъв брой едно общество е цифровизирано. Според него равнището на дигитализацията е в негативно съответствие към сивия бранш на стопанската система, тъй като обезпечава проследимост.

е среща на високо равнище на най-влиятелните български и интернационалните политически, корпоративни и интелектуални водачи за справяне с неотложните провокации пред България, Европа и света.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР