Диетолози предупреждават за опасността от приготвените предния ден тестени изделия

...
Диетолози предупреждават за опасността от приготвените предния ден тестени изделия
Коментари Харесай

Тази храна е вредна на следващия ден, НЕ я яжте!

Диетолози предизвестяват за заплахата от приготвените предния ден тестени произведения и многократната им топлинна обработка.
Какви тестени произведения могат да се ядат даже през нощта и кои е по-добре въобще да изхвърлим от менюто си, изясни в изявление лекарят-диетолог Мариат Мухина .
Всичко зависи от това от какво са направени макароните. Пастата от твърда пшеница, която е с доста високо наличие на протеини е сравнима с млечните артикули или някои типове месо.
 Невролог: Никога НЕ правете това при мощно главоболие Невролог: Никога НЕ правете това при мощно главоболие
Приемът на медикаменти за главоболие може да докара до съдбовен риск за здравето, сподели неврологът Александър Евдокимов пред съветския Канал 5...
" Много потребни са изделията от елда, соевите и оризовите спагети. Пастата от типово брашно неотдавна стана доста съвременна, защото не е калорична, а съдържа доста витамини и хранителни субстанции, от които се нуждаем ", сподели диетологът.
Ако човек не страда от затлъстяване или метаболитни нарушавания, може умерено да включи тези тестени произведения в менюто си, означи Мухина. Но би трябвало да се помни, че е по-добре да ядете спагети от мека пшеница единствено през първата половина на деня, тъй че да има време да изразходите добитата сила.
" Препоръчително е да вечеряте с паста от твърда пшеница, изключително в случай че заспивате мъчно, защото аминокиселините, които съдържа ястието подкрепят синтеза на невротрансмитери. Те имат седативен резултат върху нервната система ", изясни лекарят.
Диетологът поучава постоянно да се яде единствено прясна паста, а не тази, която е останала от през вчерашния ден и се постанова да се подгрява още веднъж. " Пастата би трябвало да се яде прясна, тъй като в случай че я загреете след време – изключително в микровълнова фурна, тя към този момент съдържа свободни радикали. Това са субстанции, които предизвикват разновидности в клетките и ще са ви нужни " планини " от антиоксиданти, с цел да бъдат отстранени от тялото, като се обезврежда вредата от тях ", предизвести Мухина.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР