Диетологът Софи Тротман изброи пред в. The Sun достъпни продукти,

...
Диетологът Софи Тротман изброи пред в. The Sun достъпни продукти,
Коментари Харесай

Храни, които пазят кожата от стареене

Диетологът Софи Тротман изброи пред в. " The Sun " налични артикули , които имат подмладяващ резултат и предотвратяват появяването на бръчки .

Първият артикул, който съгласно Тротман способства за запазването на младостта на кожата, е мазната риба . Тя изясни, че омега-3 мастните киселини, които се съдържат в сьомгата, скумрията, аншоата, херингата и сардините, поддържат естествената защитна преграда на кожата, овлажняват я и предотвратяват появяването на фини линии и бръчки.

Друга храна, която по думите на Тротман е потребна за кожата, е авокадото . Тротман означи, че плодът съдържа мононенаситени мазнини, които вършат кожата хидратирана и еластична. " Авокадото е богато на витамин Е - антиоксидант, който оказва помощ за предотвратяване на кожата от нездравословното въздействие на околната среда ", добави експертът.

За да запазим младежкият тип на кожата си, Тротман поучава да включим в менюто си и сладки картофи . Каротеноидите, които придават оранжевия цвят на сладкия картоф, вършат кожата сияйна, а бета-каротинът в състава му предизвиква обновяването на клетките.

Освен това диетологът съобщи, че потреблението на богати на витамини и минерали плодове, ядки и семена оказва помощ в битката със стареенето на организма. " Ленените семена са изключително богати на алфа-линоленова киселина, тип омега-3 мастна киселина, която може да усъвършенства външния тип на кожата с течение на времето ", съобщи Тротман.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР