Диетите, които съдържат прекалено много или прекалено малко сол са

...
Диетите, които съдържат прекалено много или прекалено малко сол са
Коментари Харесай

Еднаква вреда при нисък и висок прием на сол

Диетите, които съдържат прекомерно доста или прекомерно малко сол са еднообразно нездравословни. Това твърди огромно интернационално изследване, представено от The Independent. 

Според Националната здравна работа на Англия възрастните хора не трябва да употребяват повече от 6 грама сол дневно и предизвестява, че над това равнище солта в хранителния режим може да докара до високо кръвно налягане и нараснал риск от сърдечни пристъпи и инсулт.
Но изследване, оповестено в здравното списание The Lancet, което изследва диетата на над 95 000 участници в 18 страни, сочи, че в индикаторите на хора, постоянно приемащи сол сред 7,5 и 12,5 грама дневно няма изключително огромна разлика. Учените, провели проучването, стигат до извода, че хората, които употребяват извънредно ниски равнища на сол, да вземем за пример под 5 грама на ден, също са изложени на риск от сърдечно-съдови болести. Изследването обаче не отхвърля, че диетите, съдържащи доста сол, са рискови - способстват за по-високо кръвно налягане и по-голям брой сърдечни удари. Това се следи най-често общности, които употребяват над 12,5 грама сол дневно (главно в Китай, където соевият сос необятно разпространен).
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР