Диана Петкова не успя да се класира за олимпийските полуфинали

...
Диана Петкова не успя да се класира за олимпийските полуфинали
Коментари Харесай

Диана Петкова не успя да се класира за олимпийските полуфинали на 100 метра бруст

Диана Петкова не съумя да се класира за олимпийските полуфинали на 100 метра бруст в дебюта си на конгрес под петте праплетени кръга. Българката, чиято съществена дисциплинираност в Токио следва на следващия ден - 200 метра съчетано, финишира осма в третата серия на 100 метра бруст с 1:10.61 минути. Личният връх на пловдивчанката е 1:08.06 минути.

“Имам много по-добро време, само че мисля, че като за първи старт съм удовлетворена и ще се съсредоточа за по-силната си дисциплинираност. Мисля, че ще съм по-спокойна, усетих атмосферата, ще съумея да се наглася за идващия си старт. Доста съм разчувствана, това ми е първо присъединяване на олимпиада. Очаквах това показване, тъй като не се усещах доста добре на бруста, само че се надявам това да не ми повлияе за представянето ми на 200 метра съчетано на следващия ден. В ограниченията няма нищо по-различно от другите надпревари, даже тук можем да излизаме на открито, за разлика от Европейското състезание. Надявам се на следващия ден да изплувам добре 200 м съчетано и тогава ще посветя това свое плуване на някого ”, сподели Петкова пред Българска национална телевизия незабавно след дебютното си присъединяване на олимпийски игри.

Най-бърза в сериите на 100 метра бруст бе южноафриканката Татяна Шьонмакер с 1:04.82 минута, което е нов олимпийски връх. Световната рекордьорка и любимка за златото в дисциплината Лили Кинг от Съединени американски щати направи тактическо плуване и влезе в полуфиналите с трето време - 1:05.55 минута.

Резултатът на Петкова на 100 метра бруст й отреди 34-о място от 43 финиширали състезателки. 

Една от огромните изненади в сериите на 100 метра бруст при дамите беше дисквалификацията на европейската шампионка на 50 метра бруст от Будапеща тази година Бенедета Пилато (Италия).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР