Диана Ковачева е новият омбудсман. Досегашната заместничка на Мая Манолова

...
Диана Ковачева е новият омбудсман. Досегашната заместничка на Мая Манолова
Коментари Харесай

Заместничката на Мая Манолова положи клетва като омбудсман

Диана Ковачева е новият омбудсман. Досегашната заместничка на Мая Манолова постави клетва като омбудсман в Народното събрание при започване на днешното пленарно съвещание.

До рокадата се стигна, откакто Манолова реши да се впусне в кметската конкуренция за София и подаде оставката си като публичен бранител.
 БГНЕС
Диана Ковачева ще извършва тази служба до избора на нов омбудсман. Тя бе заместник-омбудсман от началото на 2016 година Ковачева бе и правосъден министър в интервала 2011-2013 година и дълготраен изпълнителен шеф на националното посланичество на Transparency International в България.
 БГНЕС-->
След полагането на клетвата Диана Ковачева даде обещание, че дневният ред на институцията на омбудсмана ще се дефинира от хората и от техните проблеми, както е било и до момента.
 БГНЕС
" Ангажирам се омбудсманът да е там, където са проблемите на жителите, където има нарушени права и с всичките си сили да не отстъпвам правилото, че всички хора се раждат свободни и равни по достолепие и права ", съобщи омбудсманът.

Тя уточни и че ще заложи на приемствеността, интензивността, доброжелателността и безпристрастността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР