Диалогът, равнопоставеният подход и готовността за взаимни отстъпки за търсене

...
Диалогът, равнопоставеният подход и готовността за взаимни отстъпки за търсене
Коментари Харесай

Христо Иванов: С третия мандат да се излъчи управление, което да осигури първа помощ на страната



Диалогът, равнопоставеният метод и готовността за компромиси за търсене на пресечни точки са основните детайли за опцията за лъчение на едно ръководство. Това означи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов преди началото на консултациите при президента Румен Радев.

Според него с третия мандат четирите партии в 46-ия парламент отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да се опитат да излъчат ръководство, което може да обезпечи първа помощ на страната. Христо Иванов счита, че формулата е с третия спешен мандат да се сформира държавно управление за зимата, а основният детайл е готовността на " ИТН " да влязат в диалози с останалите партии.

" Изправени сме пред провокации, които изискват сформиране на постоянно държавно управление. За да сполучим в третия мандат се изисква разговор, консенсус и компромис ", сподели от своя страна президентът Радев, като посочи, че желанието на ГЕРБ-СДС е да върне втория мандат несбъднат.

Той попита " Демократична България ", която дефинира като деен фактор в разговора, дали би трябвало да се промени нещо в метода за договаряния в Народното събрание.

" Поставихте пръста в раната ", отговори Христо Иванов. " Залогът е в третия мандат. Страната е изправена пред композиция от рецесии и мисля, че всички би трябвало да осъзнаем отговорността си и с третия мандат да опитаме да компенсираме дефицитите на метода си и за зимните месеци да имаме държавно управление. Избирателите не са дали на никого преобладаващата роля. Диалогът и опцията за търсене на пресечни точки са основни ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР