Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановенТова каза след

...
Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановенТова каза след
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Предлагаме увеличение на ТОЛ за чуждите превозвачи и намаление за родните

Диалогът сред страната и транспортния отрасъл е възобновен

Това сподели след среща с представители на браншови организации в региона на автомобилните транспорти на пасажери и товари служебният министър Христо Алексиев.

„ Натрупано беше много напрежение. Всички знаем, че сега имаме голям брой рецесии. Сериозният растеж на инфлацията с изключение на привнесените аргументи, огромна част се генерира и тук - заради неправилни обществени политики, които се ползват. Ние като служебно държавно управление считаме, че би трябвало да работим върху първоизточника на инфлацията и тези рецесии. Транспортният отрасъл беше неглижиран и това докара до доста високи разноски, които се отразиха на всяка една суровина, стока и услуга. Коментирахме да стартираме малко по малко да решаваме тези проблеми и да стопираме инфлацията на транспортните разноски и тяхното намаляване “, сподели още Алексиев.

“Можем да доведем до по-високо таксуване на директния трафик през България и по-облекчени цени за родните превозвачи”, предложи транспортния министър.

“Логистиката в района на Балканите е доста скъпа заради огромния и дълъг престой на камиони и тирове. Всичко това се отразява на крайния потребител”, добави Алексиев.

Христо Алексиев дефинира ТОЛ системата като "неадекватна и недобре структурирана ".

"Не желаеме да загубим прихода в бюджета от ТОЛ таксите, само че считаме, че можем да увеличим цената на транспортния трафик през страната и да бъде по-облекчено таксуването за родните превозвачи. Без това да засегне кой знае какъв брой приходите от тези такси в бюджета ", разяснява Христо Алексиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР