Диабетът е коварно заболяване, което протича с едва забележими симптоми

...
Диабетът е коварно заболяване, което протича с едва забележими симптоми
Коментари Харесай

3 признака, които издават диабет

Диабетът е подло заболяване, което протича с едвам забележими признаци за дълъг интервал от време. Някои от тях са свързани с устната празнина и е значимо да им обърнем внимание. Състоянието на венците и зъбите може да бъде маркер за равнищата на кръвната захар.

Обикновено пациентите схващат за болестта си, когато неговите деструктивни последствия станат прекомерно съществени, от време на време даже и животозастрашаващи. Това нормално се случва, когато равнищата на кръвната захар станат рисково високи и непрекъснато поддържат тези стойности.

Един от методите за навреме диагностициране на диабет вид 2 е визитата на ортодонт, без значение дали имате характерен проблем. Според специалистите високото равнище на кръвната захар, особено за диабета, може да способства доста за негативни промени в положението на устната празнина, свързани със болести на зъбите и венците.

Заболявания на венците

Превишението на кръвната захар отключва болести на венците, водещи до загуба на зъби. Здравите венци са розови и твърди. Когато високата кръвна захар нанесе провали върху тях, могат да се виждат следните признаци.

1. Зачервени и подути венци

При висока кръвна захар кървенето от венците се усилва след измиване и разчистване на зъбите с конец.

2. Пародонтоза

Експертите показват, че нелекуваният гингивит може да докара до пародонтоза, което води до появяването на следните 3 признака:

неприятен мирис

противен усет

разлюляване на зъбите

3. Абсцеси на венците

Високите равнища на кръвна захар подготвят към развиването на циреи на венците.
Ако подозирате, че имате заболяване на венците, несъмнено би трябвало да посетите допустимо по-скоро зъболекаря си.

Експертите също по този начин припомнят за нуждата от поддържане на вярна хигиена на устната празнина. Задължително използвайте паста за зъби, съдържаща флуорид.

Важно: Тази публикация е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не замества консултацията с доктор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР