Ди Велт: Русия изненада с добри икономически показателиВъпреки ожесточаването на

...
Ди Велт: Русия изненада с добри икономически показателиВъпреки ожесточаването на
Коментари Харесай

Ди Велт: Русия изненада с добри икономически показатели

Ди Велт: Русия изненада с положителни стопански индикатори
Въпреки ожесточаването на западните наказания, икономическите индикатори на Русия прелестно изненадаха със своята позитивна динамичност, написа немското издание „ Ди Велт “.

През третото тримесечие Русия записва остатък по настоящата сметка на платежния баланс в размер на 26,4 милиарда $. Това дава отговор на 6,5% от Брутният вътрешен продукт, което е безспорен връх. През тази година Централната банка чака позитивен баланс в размер на 98 милиарда $.

„ Тези данни няма да са по усета на тези, които се надяват, че другите стопански наказания ще доведат до бърз и извънредно отрицателен резултат за съветската стопанска система. Като най-малко в краткосрочна вероятност всичко е тъкмо противоположното “, отбелязва създателят на публикацията.

Според анализаторите на изданието основните аргументи за „ сензационните “ облаги на съветските компании и бюджета са следните фактори: повишаването на петрола и смяната в курса на рублата. Въпреки традициите, съветската валута към този момент не се развива правопропорционално на цената на „ черното злато “. Освен това, поевтиняването на рублата докара до повишаване на вноса, трансформирайки родните артикули в по-привлекателни. В резултат вносът понижа, а приходите от износа се усилиха. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР