ДГС Варна" предприе двудневна акция по почистване на нерегламентирано изхвърлени

...
ДГС Варна" предприе двудневна акция по почистване на нерегламентирано изхвърлени
Коментари Харесай

ДГС Варна стартира акция по почистване в горски територии

ДГС " Варна " предприе двудневна акция по разчистване на нерегламентирано изхвърлени боклуци в горските територии. От тази заран строителна техника, ангажирана от стопанството, разчиства шест нечисти зони в покрайнините на регион " Аспарухово " - край остарелия път за Бургас, наоколо до местността " Боровец ", до ул. " Розова котловина ", както и в боровата гора сред улиците " Манастирска " и " Новгород ".
" Създали сме нужната организация, с цел да съберем безконтролно изхвърлените битови или строителни боклуци. Това е обвързвано и с спомагателни разноски за стопанството. Въпреки напъните, които поставяме, с цел да пазим горския фонд от замърсяване, макар контрола, който редовно упражняваме, казусът е реалност. Нещо повече - това надалеч не е проблем единствено на горското стопанство, а на цялото ни общество. Защото гората е на всички ни! ", разяснява шефът на ДГС " Варна " инж. Иван Иванов. Той изрази вяра, че провежданите огромни екокампании ще предизвикат публичната непоносимост към замърсяването на гората.
" Затова акцията ни ще продължи и на следващия ден в символ на поддръжка за акцията " Да почистим България дружно ", съобщи инж. Иванов. По думите му в горските територии боклуци се генерират най-вече край пътища, в покрайнините на обитаеми места, а също и в постоянно посещавани от туристите региони.
На 16 септември (събота) разчистване ще бъде проведено и в терени до ромската махала в регион " Владислав Варненчик ". Служители на стопанството ще продължат акцията в покрайнините на Аладжа манастир. Почистване следва и в горските територии край основния път за Бургас, като за всички участници в акцията са планувани чували и ръкавици.
В акцията " Да почистим България дружно ", ще се включат към 300 чиновници на Североизточно държавно дружество, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Горският бранш годишно поддържа огромната доброволческа акция, отдадена на опазването на околната среда.
Във всички стопанства във Варненска област са набелязали съответни зони, за които е основана съответната организация за събиране и транспортиране на боклуци.
От ДЛС " Шерба " възнамеряват разчистване край прави от републиканската пътна мрежа сред селата Старо Оряхово и Рудник, от гр. Долни чифлик до с. Бърдарево, сред местностите " Мелницата " и " Горска колиба ", край общинските пътища сред местностите " Беседката " и " Бункера ", както и от " Марин тепе " до помпената станция и местността " Чатръците ".
В огромното разчистване интензивно ще вземат участие и чиновниците на ДГС " Провадия ". Те са основали организация за събиране и транспортиране на боклуци от местността " Лагера " в землището на с. Староселец и от местността " Папаз чешма " край с. Добрина.
ДГС " Суворово " възнамерява да бъдат почистени местностите " Горски бунар " в Суворово и " Кошу хълм " във Вълчи дол, региони край Повеляново и селата Калоян и Изворник.
Служителите на ДГС " Цонево " провеждат разчистване в региона на естествената забележителност " Чудните скали " до с. Аспарухово, край местността " Мeшето " и в предпазената околност " Водопада ", близо до с. Цонево. Със съдействието на община Дългопол за всички участници в акцията са обезпечени ръкавици и чували.
От СИДП молят за съпричастност към опазването на зеленото благосъстояние. Всички, които станат очевидци на нарушавания, свързани със замърсяването на горите, могат да подават сигнали на телефон 112. Безотговорно изхвърлените боклуци нерядко покачват заплахата от възникването на пожари, припомнят още от предприятието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР