Дейвид Бекъм се закани да изгради най-добрия футболен клуб в

...
Дейвид Бекъм се закани да изгради най-добрия футболен клуб в
Коментари Харесай

Дейвид Бекъм обеща да изгради най-добрия футболен клуб в САЩ в духа на "Клас '92"

Дейвид Бекъм се закани да построи най-хубавия футболен клуб в Съединени американски щати. В понеделник планът на някогашната звезда на " Манчестър юнайтед " и " Реал " (Мадрид) за нов тим в Маями получи утвърждението на Мейжър лийг сокър (МЛС).

" Много съм разчувствуван от опцията да доведем този страховит тим на този страховит град. Беше едно пъклен дълго пътешестване. Обещавам ви, че това ще е най-хубавият тим в лигата ", сподели Бекъм на гала, на която получи публично утвърждение от комисионерът на МЛС Дон Гарбър.

Бившият британски национал ще е първият футболист със личен тим в лигата. Маями пък ще бъде част от МЛС за пръв път от 2001 година, когато се стигна до разпадането на просъществувалия единствено четири години " Маями фюжънс ".

Името на новия клуб в Маями към момента не е известно. Очаква се влизането му в МЛС да се реализира през 2020 година Отборът ще играе на 25-хиляден стадион, ситуиран в квартала Оувъртаун.

През март предходната година воденият от Бекъм консорциум Miami Beckham United, в който влизат още сътрудникът му Саймън Фулър и предприемачите Марсело Клауре и Тим Лейуики, купи земята и получи позволение за градеж след няколко несполучливи опита преди този момент.

Опитите на Бекъм за основаването на личен тим продължиха близо три години и половина. Англичанинът имаше такова съглашение с МЛС от 2007 година То беше заложено в контракта му, когато той мина в " Лос Анджелис галакси " от " Реал " (Мадрид).

Заради съществуването на тази уговорка таксата, която Бекъм ще заплати за вкарването на нов тим в МЛС, ще е единствено 25 милиона $. За съпоставяне влизането на " Нешвил ", който тази година ще стане 24-ият тим в лигата, струваше 150 милиона $. Отборът на Маями ще е 25-ият в МЛС.

" Една дългогодишна моя фантазия се сбъдна. Искаме да достигнем звездите, желаеме най-хубавите играчи, само че по-важното - желаеме да създадем академия, която да бъде извор на млади гении от тази част на Америка ", сподели Бекъм.

42-годишният англичанин добави, че желае да вкара в клуба духа на именития " Клас `92 " на сър Алекс Фъргюсън в " Манчестър юнайтед ".

" През 2007 година се причислих към " ЛА Галаски ", тъй като осъзнах дълготрайния капацитет на тази лига. Преминах от именит клуб като " Реал " в една лига, която към момента не беше изцяло одобрена. Това беше огромен ход за мен и знаех, че ще огромно, само че доста вълнуващо предизвикателство ", сподели още той.

Бекъм изясни, че няма предпочитание да бъде управител, само че една от функциите му като притежател ще бъде набирането на играчи. " Имах дълга кариера във футбола. Натрупах огромен опит в разнообразни клубове от разнообразни градове по света. Сблъсках се с разнообразни шампионати и разнообразни култури. Това ще бъде моята роля - да доведа страхотни, надарени играчи, само че и да изградя тази академия, за която приказваме. "

" Тук има обилие от надарени деца и имам вяра, че в случай че изградим подобаващите уреди, в случай че доведем подобаващите треньори, имаме късмет да създадем сполучлив тим от лични футболист ", добави той.

Решението на МЛС да даде зелена светлина за плана на Бекъм беше посрещнато с еуфория. Много от огромните звезди на спорта, известни артисти и известни лица в Съединени американски щати се включиха в поздравленията към някогашния британския национал.

Сред тях бяха Уил Смит, Дженифър Лопес, Марк Антъни, Джейс Зи, Владимир Кличко, Серена Уилямс, Том Брейди, Неймар и Юсейн Болт. " Ако ти би трябвало нападател, в случай че ти трябват голове, аз съм индивидът ", обърна се Болт към Бекъм.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР