Действителността е такава, каквато е. Ако не я приемеш каквато

...
Действителността е такава, каквато е. Ако не я приемеш каквато
Коментари Харесай

Писателят Емил Измирлиев с хумор и сатира пише за проблемите в обществото



" Действителността е такава, каквато е. Ако не я приемеш каквато е, можеш единствено да се разболееш. Чувството ми за комизъм ми разрешава постоянно да погледна от непредвиден ъгъл и на най-странната обстановка, тъй като при нас парадоксите са на всяка крачка и в случай че човек не ги одобри с възприятие на комизъм, с подигравка, с положително положително отношение, нищо положително не го чака ", сподели за БНР журналистът и публицист Емил Измирлиев.

Той отбелязва 50 години креативна активност. Написал първия си фейлетон " Бялата стая " в ученическите си години. Първите му учители по комизъм и ирония са Богомил Райнов и Станислав Стратиев.

" На 30 ноември 1997 година аз се сбогувах с публицистиката и продължих да се занимавам с комизъм и ирония, работейки като инженер в едно дружество ", акцентира в предаването " Нощен небосвод " Измирлиев.

Илюстрациите към творбите на Измирлиев е правил художникът Калин Николов.

" Книгите му са обществени, доста почтени ".

Писателят Емил Измирлиев добави, че всичко, което е правил, го е правил в интерес на хората.

" За мен елементарните хора са доста значими. Аз постоянно ги чувам с внимание, тъй като и в най-обикновения човек, в едно далечно село, на края на света, в диалог с него откривам доста неща от живота, които не бих прочел в нито една книга , не бих чул от професор или значим човек. Обикновените хора имат естествена просветеност, която за мен значи да разбираш нещата, тъй като интелигентният човек схваща нещата, без да е учил ".

Емил Измирлиев е роден на 27 април 1953 година в Дупница. Основното си обучение приключва в родния си град, а по-късно приключва столичния Техникум по слаботокова електротехника „ А.С. Попов “ - компетентност „ Радио и телевизия “ със единствената в страната специфична стипендия за проявени дарования в региона на математиката и физиката.

След демократичните промени в България, които стартират на 10 ноември 1989 година, той е един от основателите на първия опозиционен вестник в Пиринския край - „ Солидарност “, издание на Съюз на демократичните сили - Благоевград, от който излизат единствено 11 броя.

Работил е като нещатен, щатен публицист и сътрудник в няколко вестника. Автор е на няколко книги.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР